Обилният снеговалеж усложни обстановката в Смолянска област. 40 см достигна

...
Обилният снеговалеж усложни обстановката в Смолянска област. 40 см достигна
Коментари Харесай

Априлска зима: 40 см сняг в Родопите, села без ток в Благоевградско

Обилният снеговалеж усложни ситуацията в Смолянска област. 40 см доближи снежната завивка по високите места в Родопите и продължава да се усилва.

Заради интензивните превалявания всички пътища в региона са неразрешени за придвижване на товарни коли над 12 тона. Леките коли би трябвало наложително да са с вериги.
Водачите дано да бъдат деликатни, да пътуват готови за такава конюнктура. Няколко обитаеми места в региона са без ток, относително малко време. Работят спешните екипи, имам уверението, че в границите на до два часа ще бъде възобновено електрозахранването на всички места в региона, сподели регионалният шеф на Смолян - Недялко Славов.

Републиканските пътища се почистват и няма затворени сектори.
В Благоевградско има села без ток поради изобилните снеговалежи. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняването на повредите. Движението по пътищата се реализира обикновено при зимни условия.
31 машини почистват пътните сектори в Благоевградска област.
Въведени са ограничавания за придвижване на камиони над 12 тона единствено на две места в района - през прохода Предел и по пътя Катунци - Гоце Делчев, през местността Папаз чаир.

Един сигнал е постъпил за паднали дървета на пътя при санданското село Лиляново, екипи на пожарната ги отстраняват, оповестяват от Българска национална телевизия.
Най-много сняг е паднал в региона на Гоце Делчев - към 35 см и при Златарево - 25 см. Малко преди обяд през прохода Предел имаше и закъсали водачи на тежкотоварни коли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР