Обилният снеговалеж лесно може да погребе“ колата ви и да

...
Обилният снеговалеж лесно може да погребе“ колата ви и да
Коментари Харесай

Как да изчистим колата си от снега в 8 стъпки

Обилният снеговалеж елементарно може да „ погребе “ колата ви и да затрудни достъпа ви до нея. А почистването на автомобила може да се окаже тежка, даже непостижима задача, в случай че не сте въоръжени с верните принадлежности и отношение. Но в случай че спазвате главните правила за разчистване на транспортни средства от сняг, можете бързо да увенчаете начинанието с триумф и да си извършите здравословна зимна подготовка преди работа. Ето най-основните похвати, които ще ви оказват помощ в битката със снега.

1. Облечете се топло. Със сигурност ще се наложи да прекарате известно време на студа до момента в който чистите колата, тъй че не бихте желали да сте по пижама. Ще ви трябват непромокаемо яке и панталони, както и подобаващи зимни обувки. Сложете си ръкавици и шапка, с цел да ви е топло на ръцете и главата. Препоръчително е да носите няколко пласта облекла, с цел да може да съблечете нещо, в случай че ви стане топло.

2. Съберете верните принадлежности. Ще ви би трябвало лопата, с която да изкопаете към колата си, както и метла с мек косъм, с цел да изчистите снега без да увреждате боята. Вземете и стъргало за лед - за стъклата. Ако ще чистите бус или по-висок автомобил, може да се наложи да вземете и дребна стълба.

3. Започнете от покрива. Важно е първо да почистите капака, багажника и покрива преди да се захванете с площта към колата. Ако започнете от горната страна ще би трябвало да копаете земята единствено един път (ако първо изчистите земята, а след това колата, по-късно още веднъж ще би трябвало да ринете земята от снега, който сте премахнали от автомобила). Въпреки че наподобява по-лесно да оставите снега на покрива на колата си, това основава опасности. При внезапно прекъсване, сняг и лед могат да паднат на предното стъкло и да блокират видимостта ви. Не хвърляйте изчистения сняг върху тротоара – по този начин създавате спомагателна заплаха за пешеходците.

4. Почистете вратите. Така ще можете да влезете в колата и да я запалите, което пък ще ви помогне да размразите леда и снега от прозорците.

5. Изкопайте гумите. Премахването на снега отдолу под гумите и към тях е доста значимо. Погрижете се да няма части лед, които да ви попречат елементарно да излезете от мястото. Ако има такива, може да ги разбиете с дръжката на метлата си. Може да хвърлите и сол към гумите, с цел да разтопи леда.

6. Разчистете снега към ауспуха. Това е наложителна стъпка. Използвайте лопатата, с цел да премахнете снега, който се е натрупал към ауспуха. Трябва да оставите минимум 30 сантиметра, с цел да може изходящите газове да се отделят умерено. В противоположен случай тези газове се връщат и може да изпълнят купето с токсичен въглероден окис. Изчистете ауспуха преди да запалите колата.

7. Включете мотора. Включете парното и размразяването на стъклата. Така ще разтопите леда и ще може да седнете на топло щом сте завършили с чистенето. Включете фаровете, с цел да разтопите леда от тях. Оставете колата да работи до момента в който довършите работата, само че проверете дали имате задоволително гориво.

Ако ключалките са замръзнали, не напъвайте, с цел да не повредите механизма. Нагрейте ключа със запалка и го вкарайте нежно в ключалката.

8. Изстържете прозорците. Ако сте оставили колата включена, тази работа ще е много по-лесна за вас. Използвайте стъргалка за лед. В никакъв случай не заливайте стъклата с вряла вода, тъй като най-вероятно ще се пукнат. Ако не сте вдигнали чистачките преди дъжда, най-вероятно ще би трябвало да ги отлепите от предното стъкло
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР