Обиколихме България надлъж и нашир - но по-вкусни патладжани и

...
Обиколихме България надлъж и нашир - но по-вкусни патладжани и
Коментари Харесай

Пържени патладжани и пиперки по шуменски

Обиколихме България надлъж и нашир - само че по-вкусни патладжани и пиперки от тези по шуменските на никое място на открихме - пробвайте и дайте по един лайк за тях!

Необходими Продукти

● патладжани - 2 - 3 броя
● сол
● брашно - за овалване
● лой - за пържене
● чушки - 7 - 8 пиперки
● домати - 4 - 5 броя
● чесън - 4 - 5 скилидки
● черен пипер
● магданоз - ситно нарязан

Начин на подготвяне

Нарежете почистените патладжани на кръгчета с дебелина 0.5 см. Посолете ги и при предпочитание оставете да се отцедят от горчивия сок. Овалвайте ги в брашно и ги изпържете в сгорещено олио. Подреждайте изпържените патладжани в огромна паница.

Измийте и нарежете по дължина на 2 пиперките. Почистете ги от дръжките и семето и ги изпържете в същата лой от патладжаните, като ги посолите.

Наредете изпържените пиперки в плитка тенджера. Отгоре разпределете нарязаните на кръгчета домати, посолете и поръсете със скълцания ситно чесън.

Сложете капака на тенджерата и оставете да поври, до момента в който остане на лой. Снемете по-късно от котлона и оставете леко да изстине.

Сипете деликатно сместа от домати и пиперки върху подредените патладжани, като се опитате да запазите от горната страна цели кръгчета домати.

Поднесете пържените патладжани и пиперки по шуменски охладени, поръсени с малко черен пипер и магданоз. По предпочитание гарнирайте със сирене или сварени яйца.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР