Обикновено в България свързваме Коледа само със сняг, звънчета, камбанки,

...
Обикновено в България свързваме Коледа само със сняг, звънчета, камбанки,
Коментари Харесай

Топ 5 на най-щурите коледни празници по света

Обикновено в България свързваме Коледа единствено със сняг, звънчета, камбанки, ангелчета, коледни песни и обилна софра. По света обаче изобщо не е по този начин. Предлагаме ви топ 5 на най-нестандартните коледни празници и обичаи по света.

1. Парад на пуйките

Във френското градче Лике всяка година през декември се организира церемониал на пуйките. Както можете да предположите, краят на самите пернати е много безрадостен, само че пък жителите на града се отнасят към събитието с нужната доза съвестност. Парадът от стотици гургулякащи птици се организира от близо четири века и се предвожда от самия кмет. На феновете на шествието раздават по чаша от локалния ликьор, а най-после можете да си купите пуйка.

2. Коледен маратон по бански


За да участвате в годишния Санта маратон по бански в Бостън, Съединени американски щати, би трябвало да си набавите коледни бански. Или най-малкото червени плувки, допълнени с коледен аксесоар, да вземем за пример коледна шапка, брада на Дядо Коледа, червени чорапи и други. Маратонът е благотворителен и всяка година хиляди участници се включват в него. А температурите през декември в Бостън са си напълно като нашите.

3. Еротичен коледен базар

Кварталът Санкт Паули в Хамбург е прочут със своите червени фенери. Тук, на брега на река Елба, всеки декември се провежда коледен базар. На пръв взор - елементарен коледен базар, с дървени къщички и продавачи на топло вино. На втори взор обаче от къщичките висят не просто коледни играчки, а най-вече сексиграчки. Еротично празнично долни дрехи, коледни курабийки с неприлични оферти и стриптийзьорки, които смъкват коледни облекла към коледни пилони. Еротичният коледен базар се намира на площад Шпилбуденплац.

4. Коледна сауна

Мястото, което естонските фамилии посещават на Бъдни вечер, обичайно е не църквата, а сауната. Този бит се повтаря също по този начин в навечерието на Нова година и на лятното равноденствие. Тук коледното облекло не е неотложно на първо място тъй като въобще не е неотложно да носите каквото и да било облекло.


5. Ледено гмуркане

И гмуркането единствено по бански в ледени води е съумяло да се трансформира в традиция и тя е реалност - всяка година стотици коледни моржове плуват измежду ледени парчета в лондонския Хайд парк, в Ирландско море, край крайбрежията на Уелс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР