Обикновено по време на кампания сме всикнали да виждаме в

...
Обикновено по време на кампания сме всикнали да виждаме в
Коментари Харесай

Кольо Колев: Около 120 000 избиратели в София още не знаят за кого ще гласуват

Обикновено по време на акция сме всикнали да виждаме в борба двама съществени претенденти, а след тях са останалите. В момента картината за София е по-различна – има трима съществени играчи, Васил Терзиев, Ваня Григорова и Антон Хекимян. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ социологът Кольо Колев.

По думите му разликата мажду тях е дребна и варира към 10-20 хиляди Гласа, а разликата е дребна, тъй като се чака в София да гласоподават към 550 000 души.
Има колебаещи се за кого да гласоподават постоянно на изборите, само че процентът в този момент е по-висок. Около 120 хиляди души в София към момента не са решили за кого ще пуснат своя избор. Това значи, че даже и четвъртия и петия – претендента на Възраждане и Вили Лилков не са лишени от своите шансове. Представете си, че към тях се излеят 100 000 гласа.
Кольо Колев - социолог

Според Кольо Колев картината на изборите в страната ще наподобява извънредно зле за ПП-ДБ. ГЕРБ също имат негативи от властта и ще изтърван някои региони, които ръководят сега, безапелационен беше той. Тези, които ще вкарат повече общински съветници ще бъде Възраждане.

Едва ли изборите в този момент ще доведат до предварителни избори, сподели още социологът. Имаме буфер около ротацията, само че около нея ще има напрежение. ПП/ДБ се изживяват като солта на земята. Те ще продължат да упорстват за тази позиция, а ГЕРБ ще предяви искания. Това ще докара до ясна борба, съобщи още той.

Избирателите не харесват нищо, което сега е на политическия терен. Те не харесват нито във формата на политически партии и политически претенденти, нито представителите на тези партии в листите. Това сподели политическият психолог Антоанета Христова. Според нея гласоподавателите не харесват и хората, които бяха нарочени, че ще разширят поддръжката, с цел да наподобяват по-граждански.

Управлаващите ще имат съществени удари като се изключи Движение за права и свободи. И ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще понижат наличието си в общинските препоръки, изключително ГЕРБ-СДС, предвижда още Христова.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР