Обикновено по дипломатически протокол гоненето на дипломати, след като вече

...
Обикновено по дипломатически протокол гоненето на дипломати, след като вече
Коментари Харесай

Керемедчиев: Русия би искала да има по-приятелски ориентирани партии в нашето Народно събрание

Обикновено по дипломатически протокол гоненето на дипломати, откакто към този момент са оповестени едните за личност нон грата, става в границите на няколко седмици. Руската страна се забави съвсем месец с реципрочната мярка, сподели някогашният зам. външен министър Милен Керемедчиев по Българска национална телевизия.

" Тази мярка също така е много мека и даже не е реципрочна, защото България освен че изгони 70 дипломати и чиновници, само че и закрихме Генералното консулство на Руската федерация в Русе и намалихме като цяло броя на съветските дипломати у нас ", изясни той.

По думите му Русия не е направила това.

" Гоненето на 14 български дипломати - 4 дипломати и 10 механически чиновници, не е понижаване на общата численост на нашата задача в Русия. Това значи, че ние можем да ги сменяем с нови лица, които да бъдат утвърдени от съветската страна. Т.е. няма толкоз мощна взаимност ", добави Керемедчиев.

Очаквах по-сериозна мярка, да вземем за пример закриване на нашето Генерално консулство в Санкт Петербург, само че това не се случи. Нашите дипломати, които са оповестени за личност нон грата, са в Екатеринбург, а България беше оповестила, че ще закрие Генералното си консулство там и те щяха да бъдат изтеглени у нас.

По думите му мярката е мека, само че е трябвало да се случи и влиза в цялата тактика на Русия за интервенция в идните избори на България.

" За мен това е вмешателство във вътрешните работи на България, тъй като да се нападна държавно управление, което към този момент е в предишното и да се приказва още веднъж за дружбата сред двете ни страни, демонстрира, че Русия би желала в идващите избори да има доста по-приятелски насочени към нея партии, които да влязат в Народното събрание ", означи Керемедчиев.

Той е безапелационен, че работа на службите в България е да извадят на показ българските жители, които са комуникирали и контактували с съветските дипломати и са им подавали информация и да им бъдат повдигнати обвинявания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР