Обикновено пазарът на недвижими имоти в дадена страна се движи

...
Обикновено пазарът на недвижими имоти в дадена страна се движи
Коментари Харесай

Повече чужденци, отколкото местно население купуват имоти

Обикновено пазарът на недвижими парцели в дадена страна се движи от локалното население. Купува се за лични потребности, втори дом за отдих или с капиталова цел. Едва по-късно идват задграничните клиенти по активност на придобиване на парцели. През март тази година обаче в Кипър нещата се обърнаха. Броят на купилите парцели чужденци се оказа по-голям от този на локалното население. От общо 768 подписани покупко-продажби през предишния месец 431, или 49%, са били подписани с кипърци, а останалите 337, или 51%, са били с чужденци, показват от Агенцията по вписвания на страната.

С 26% повече парцели са били продадени през март тази година в съпоставяне със същия месец на 2016-а. Покупателната интензивност бележи растеж във всички райони на острова, като се изключи Фамагуста. В Никозия увлечението през март е 59% на годишна база, а в Лималос – 35%.

С 41% са се нараснали сделките през първото тримесечие на тази година в съпоставяне със същия месец на предходната, като водач в класацията е Фамагуста с растеж от 75%. Следват Никозия и Лимасол, надлежно с нарастване от 64% и 47%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР