Обикновено ни заливат с информация, че свежите храни са най-полезни.

...
Обикновено ни заливат с информация, че свежите храни са най-полезни.
Коментари Харесай

5 храни, които е по-добре да не купувате пресни

Обикновено ни заливат с информация, че свежите храни са най-полезни. Но надали допускате, че за някои от тях важи тъкмо противоположното. Ето кои са храните, които е по-добре да не купувате пресни.
1. Ягоди
Сезонът на ягодите е къс и през останалото време от годината цената им е по-висока. Според проучвания, в случай че те се замразят незабавно след откъсването им, цялостното количество витамин С се резервира в тях.
 Храните и напитките, които в никакъв случай не би трябвало да комбинираме Храните и напитките, които в никакъв случай не би трябвало да комбинираме
Много хора внимават при избора на храна, само че даже и те не мислят за това по какъв начин комбинират другите храни и питиета в менюто си. В резул...
Освен това замразяването усилва количеството антоцианини в тези плодове. Това е растителен пигмент, който им придава аления цвят и е доста потребен за съдовото здраве.
2. Зелен грах
Обикновено грахът се бланшира леко преди заледяване, тъй че единствено малко количество от съдържащия се в него витамин С се губи. Но се резервира огромна част от фолиевата киселина - тя е даже в по-високо количество, в сравнение с в пресния грах.
3. Спанак
Замразеният спанак е по-евтин от пресния и се предлага целогодишно. Той съдържа доста хранителни субстанции: фолиева киселина, витамин А, витамин С. При заледяване всички тези хранителни субстанции се резервират по-дълго, в сравнение с в случай че спанакът е бил съхраняван само в хладилника. Но преди готвене не чакайте да се размрази изцяло, с цел да се избегнете загубата на хранителни субстанции.
 Не яжте тези храни, в случай че не желаете да се натровите Не яжте тези храни, в случай че не желаете да се натровите
След като посвещава 20 години от живота си на правосъдни каузи, свързани с хранителни отравяния, юристът Бил Марлър изготвя за себе си кр...
4. Сьомга
В консервираната сьомга се съдържа по-голямо количество витамин D. Освен това с потреблението на този артикул си набавяте голяма доза калций. Съдържанието на омега-3 мастни киселини в рибните консерви не е по-малко, в сравнение с в пресните.
5. Домати
Салатата от пресни домати е на първо място вкусна. Но колкото и необичайно да звучи, в консервираните домати се съдържат повече витамини. Да, процесът на консервиране понижава на половина наличието на витамин С в зеленчуците с червен цвят, само че даже и след топлинна обработка в тях се съдържа огромно количество от него.
Под въздействието на топлината се унищожават клетъчните мембрани на доматите, което утроява количеството на ликопен в тях - мощен антиоксидант, който укрепва сърцето и защищава тялото от рак.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР