Обикновено, който няма решение за настоящето и визия за бъдещето,

...
Обикновено, който няма решение за настоящето и визия за бъдещето,
Коментари Харесай

Президентът: В ход е агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта

Обикновено, който няма решение за сегашното и визия за бъдещето, води война с предишното. В момента е в ход нападателно нахлуване против държавността, историята и паметта. Това сподели президентът Румен Радев за демонтирането на Паметника на Съветската войска.

Причината по думите му е, че разрушаването на един монумент води до отрицанието на различен. " Варварското заличаване на монументи не е единствено опит за изтриване на историята, само че и изостря мощно публичното опълчване. Текат разрушителни процеси, които насаждат разделяне и непоносимост в обществото ", добави президентът.

" Тези, които посегнаха на знаците на държавността - Националния празник, българския байрак и тези, които се готвят да похитят и Конституцията, през днешния ден режат нашата история парче по парче. Зрее надълбоко публично отвращение, което неизбежно ще има политически последствия ", безапелационен бе Радев.

" Нека никой не си прави илюзията, че българите няма да гледат безучастно похищенията против нашата история, което е действително посягане против нашето бъдеще като народ ", сподели още той.

Ще взема отношение по Закона за държавния бюджет, когато дойде в президентската институция - по този начин Румен Радев отговори на въпрос дали ще наложи несъгласие на Бюджет 2024 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР