Обикновено корупцията нанася огромни щети, а понякога дори убива. Има

...
Обикновено корупцията нанася огромни щети, а понякога дори убива. Има
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Корупцията понякога убива


Обикновено корупцията нанася големи вреди, а от време на време даже убива. Има доста образци, за които не можем да разбираем нещо случило се, с изключение на с корупция. Това разяснява в ефира на Нова тв новият вицепремиер и екоминистър Борислав Сандов. Той даде образец с мостовете в Смолянско, отнесени от пороите в последните дни. Това са уреди, строени в последните години. Докато мостовете, които са на 100 и повече години, са непокътнати.

Мостовете, които видяхме срутени, не са старите мостове. Тези в Родопите са на епохи и те не престават да са там. Правени са в миналото, тъй като на 100 години е идвала висока вълна, само че през днешния ден те са непокътнати. Проблемът с новата инфраструктура е, че тя не планува. Няма мисъл и конструкция, която да споделя, че на обещано място би трябвало да се направи на по-голяма височина, тъй като ще има висока вълна в идващите години, уточни Борислав Сандов.

Министърът, също така, прикани жителите да подават сигнали за корупция.

Всеки, който има сигнали за нарушавания на околната среда, да употребява зеления телефон към районните инспекции по околната среда, настоя новият министър.

Според него би трябвало да се направи щателна инспекция на плажовете у нас. Трябва да си ги върнем като страна, както и да си опазим дюните, освен поради самото запазване, само че и като нещо, което да притегля туристи уверен е Борислав Садов.

По отношение на закриването на въглищните централи той се зарече, че един от целите е хората в тези региони да запазят своите работни места. Надявам се, че ще влезем в солидни диалози с сътрудниците от Брюксел, с цел да схвана какъв брой е съществено това като изискване и условие. Трябва да имаме проект и за едното, и за другото, с цел да не рискуваме тези хора да останат на улицата, сподели екоминистърът.

Истината е, че в България има доста документи, които стоят по шкафовете и няма приложение. По същия метод имаме Стратегия за акомодация към климатичните промени. Макар и късно приключена, тя съществува и сме платили много за нея като страна. Трябва да я извадим и да я вкараме в приложение. Тя ще ни реши част от тези въпроси, сподели още Сандов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР