Обикновено, колкото повече харчи една страна за здравеопазване, толкова по-дълго

...
Обикновено, колкото повече харчи една страна за здравеопазване, толкова по-дълго
Коментари Харесай

Американците умират по-рано, въпреки че харчат най-много за здравеопазване

Обикновено, колкото повече харчи една страна за опазване на здравето, толкоз по-дълго живеят жителите ѝ. Съединените американски щати, които харчат най-вече измежду страните-членки на Организацията за икономическо съдействие и развиване, не следват тази наклонност, написа Bloomberg.

В Съединени американски щати междинната предстояща дълготрайност на живота е 78,8 години и това подрежда страната на 27 позиция измежду 35-държави в организацията. Тя е четвърта по детска смъртност, шеста по смъртност при раждане и девета по смъртност на ранна възраст от болести като рак или сърдечно-съдови болести. Съединени американски щати е и страната в Организацията за икономическо сътрудничество и раз с максимален брой жители, страдащи от прекалено тегло.

За разлика от други страни, Съединени американски щати разчита на доброволни здравни застраховки, които да покриват разноските. Публичното обезпечаване дава отговор за едвам 27 % от покритието.

Разходите за опазване на здравето на глава от популацията доближават $9 892 през 2016 година, а общите разноски са 17,2 % от брутния вътрешен артикул на най-голямата стопанска система в света. От тях $1 162 са за медикаменти.

За съпоставяне Япония, която има най-висока междинна предстояща продъжителността на живота - 83,8 %, е на 15-та позиция по разноски с $4 519 на глава от популацията.

През 2016 и 2017 година междинната предстояща дълготрайност на живота на американците понижава с по 0,1 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР