Обикновено, когато попитаме дали едно куче е умно, всъщност се

...
Обикновено, когато попитаме дали едно куче е умно, всъщност се
Коментари Харесай

Кои са най-изпълнителните породи кучета

Обикновено, когато попитаме дали едно куче е мъдро, в действителност се интересуваме какъв брой изпълнително е то. Въпреки че интелигентността е главен съставен елемент в образованието на домашния любим, всяка порода има своя характерност, инстинктивни придвижвания и генетично завещание, което може да повлияе върху тренировката на кучето.

Например, някои породи са извънредно подобаващи за взаимна работа с човек, а други – избират да са по-самостоятелни.

Друг значим фактор е степента на централизация.

Може ли кучето да се концентрира върху това, което се пробвате да го научите или нещо друго, от заобикалящата ви среда ще го разсейва? Породи като Блъдхаунд се „ ръководят ” от носовете си. При тях е по-вероятно някоя забавна миризма да притегли вниманието им. Разбира се, методите на образование също имат голямо значение.

Ако ви се занимава и отдавате време на кучето си, награждавате го с дребни лакомства, времето на тренировки може да бъде доста занимателно за него, а и за вас.

Няма подозрения обаче, че някои породи се образоват по-лесно от други. Ето някои от най-изпълнителните породи кучета:

Бордър коли

Тези кучета са хитроумни работохолици. Те се учат удивително бързо и може да ги накарате да ви гледат по този начин, като че ли всеки миг ще проговорят, с цел да ви запитат „ Това ли е всичко, което искаш? ”

Пудел

 Пуделът е изпълнително куче Снимка: pixabay.com

Не позволявайте на външния тип да ви заблуди. Тази порода кучета са извънредно интелигентни, любопитни, работливи и нетърпеливи да угодят на стопаните си. Тези кучета с наслада ще научат всичко, което желаете.

Немска овчарка

Има причина тези огромни космати другари да се употребяват в помощ на полицията и армията. Те са неуморни и не желаят нищо друго, с изключение на да угодят на стопаните си.

Голдън Ретривър

Тази порода съвсем постоянно е на върха в класациите. Те са крави и другарски настроени кучета, които елементарно се поддават на тренировки. Голдън Ретривърите са подготвени да угодят на стопаните си, по тази причина постоянно се вършат на занимателни, само че не подценявайте качествата им.

Доберман

Друго известно полицейско куче. Доберманът е смел и предан сателит. Тази порода са въодушевени и работливи. Известни са със способността си да учат и запомнят бързо.

Шетли

 Шелти

Тази луксозна порода кучета са доста игриви, привързани са към фамилията и обичат да учат нови неща. Те са идеални състезатели в кучешки спортове, изключително в тествания за подвижност и смирение.

Лабрадор

Още една извънредно известна порода, която е доста деликатна и любопитна. Често тези кучета се употребяват от ловците. Лабрадорите схващат доста бързо. Обичат да прекарват времето си навън и да задоволяват капризите на стопаните си.

Папийон

Тази порода игриви кучета са нетърпеливи да угодят на стопаните си. Те са дейни, любопитни, схватливи и доста изпълнителни кучета.

Ротвайлер

Големият ротвайлер е бранител, който има голям капацитет. Това значи, че той бързо схваща, любопитен е. Обучението на ротвайлера е от значително значение.

Австралийско пастирско куче

Те са решителни и доста дейни кучета. Способни са сами да вземат решение по какъв начин да постъпят в избрана обстановка, само че това не ги прави своенравни. Тази порода са неуморни служащи и се нуждаят от занимания. Обучението за тях е доста значимо.

Уелско корги пембрук

 Корги

Макар и дребно, това куче е доста интензивно и изненадващо мощно. Това е порода кучета, която отлично кореспондира с тренировките. Те са доста въодушевени и доста изпълнителни кучета.

Миниатюрен шнауцер

Тези относително дребни кучета са игриви и желаят да угодят на стопаните си. Безстрашна и жилава, тази порода има друг генезис от доста от другите членове на групата Териер, което им дава по-висок рейтинг за образование, в сравнение с другите териери.

Английски спрингер шпаньол

Създадена за лов, тази енергична порода работи интензивно на полето, само че е игрива и вкъщи. Те имат бърз разум и са доста изпълнителни, подготвени да угодят на стопаните си.

Не забравяйте, че даже вашето куче да не попада в този лист, то също може да бъде подготвено. Просто може да се нуждае от повече самообладание. Понякога най-изпълнителните породи кучета изправят притежателите си пред тествания. Те могат да се научат да бъдат неприятни също толкоз бързо, колкото и да са послушни.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР