Обикновено, когато двама души не се разбират и се дразнят

...
Обикновено, когато двама души не се разбират и се дразнят
Коментари Харесай

Как да сприятелим куче и котка?

Обикновено, когато двама души не се схващат и се нервират непрестанно, им споделяме, че са като куче и котка. И това си е напълно разумно, защото по принцип това са врагове номер 1. Или най-малко по този начин сме чували.

Вярно е, че сред двете породи има конфликти, само че наклонността хората да отглеждат и двата типа любимци под един покрив, се следи от ден на ден. Това е по този начин, тъй като освен че тяхното общуване е допустимо, само че те могат да бъдат и първи другари! Разбира се, до момента в който стигнете до сприятеляването на кучето и котката, ще преминете през много сладки драми, някои от които ще ви забавляват, други не толкоз.

Най-важното е да не оставяте животните сами, изключително първоначално. Не ги оставяйте да привикват един с различен без вашия контрол. Бъдете при тях и се отнасяйте еднообразно и с двамата. Покажете им, че не са съперници, а другари, които получават равноправно любовта ви. В противоположен случай, може да има потърпевш и това евентуално ще бъде котката.

Ако първият жител на вашия дом е било кучето, уверете се, че то е със спокоен манталитет и извършва командите ви. Ако пък първа е котката, потърсете куче, което към този момент е съжителствало с други котки или такова, което е още малко.

 сприятелени куче и котка

Добре е първоначално да оставите котката да населява една или две стаи, не цялата къща. Така, кучето ще се запознае и свикне с нея последователно, а тя от своя страна ще се усеща спокойна. При първите срещи на любимците ви, може да държите кучето на каишка, в случай че е по-голямо.

В случай, че един от двамата стане нападателен или се скрие (по-характерно за котката), не ги насилвайте. Просто приемете, че това не е точният миг. Опитайте още веднъж след няколко дни. Бавно увеличавайте времето, което двете животни прекарват дружно.

Подгответе си дребни награди за положително държание, с цел да ги стимулирате да го вършат все по-дълго. След известно време може да махнете каишката на кучето, да пуснете котката да обикаля из къщата и да наблюдавате приемането им един различен.

Бъдете търпеливи. Приятелството сред кучето и котката е постижимо, просто изисква време. Ако положите задоволително старания и разбираме, ще се радвате на цялостна къща, в която царува мир и обич.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР