Обикновените ежедневни дейности могат да доведат до сериозни здравословни проблеми,

...
Обикновените ежедневни дейности могат да доведат до сериозни здравословни проблеми,
Коментари Харесай

Навици, увреждащи черния дроб

Обикновените ежедневни действия могат да доведат до съществени здравословни проблеми, увреждайки черния дроб - един от най-важните органи на индивида, твърди портала Eat This, Not That!.

Изследователи от клиниката " Майо " в Съединени американски щати, един от най-големите медицински центрове в света, са открили седем навика, които изтощават основния човешки " филтър ". На първо място в листата на разрушителите на черния дроб е алкохолът: алкохолът води до прекалено напрежение за черния дроб, което може да докара до увреждане - от време на време до положение, наречено фиброза, а от време на време до по-сериозно заболяване, известно като цироза.

Друг проблем за тази жлеза са химикалите, които навлизат в организма с дъха ви заради неправилната приложимост на разнообразни аерозоли.

" Бъдете деликатни с аерозолните спрейове. Задължително използвайте тези артикули в добре проветриви пространства и носете маска, когато пръскате с инсектициди, фунгициди, бои и други токсични химикали. Винаги спазвайте инструкциите на производителя ", предизвестяват специалистите.

Лекарите са уверени, че натоварването на вашия филтриращ орган може да бъде облекчено посредством умерена физическа интензивност. Според тях за поддържане на положителното здраве на черния дроб е нужна половинчасова интензивност дневно.

Освен това специалистите припомнят, че е належащо деликатно да се мият плодовете и зеленчуците, с цел да се избегне попадането на пестициди в организма; един път годишно да се прави скрининг за хепатит С, с цел да се стартира лекуване рано при положение на заболяване; да се следи за чистотата на инструментите за татуиране или пиърсинг; да не се не помни вярното хранене. За най-нездравословни за черния дроб се считат мазните, пържените и солените храни, допълват те.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР