Обикновени хора, влезли в новините като жертви или близки на

...
Обикновени хора, влезли в новините като жертви или близки на
Коментари Харесай

Онова, което остава“ или 27 репортажни истории, продължили живота си отвъд новините

Обикновени хора, влезнали в новините като жертви или близки на жертви, наранени от мафия, корупция, принуждение и други - техните истории, разказани през портрети в плана на италианския фотограф Алберто Гандолфо „ Онова, което остава “ ще бъдат показани в границите на фестивала „ Фотофабрика “. Проектът на Гандолфо включва фотографии тук-там и портрети на хора, станали част от италианските медии. Той започва работата по плана през 2017 год. като фотографско следствие, което води и до основаването на фотокнига с историите за търсене на правдивост и за това, което остава след нещастията, това, което остава след новините. Изложбата ще бъде открита на 6 юни, от 18.30 ч. в арт пространство „ Кооператива “, когато ще бъде и премиерата на фотоалбума и ще може да се види и на идващия ден.

Алберто Гандолфо е роден през 1983 година в Палермо, където приключва локалния университет през 2010 година Специализирал е портретна снимка и черно-бели фотопечатни технологии при няколко международни фотографа. През последните години работи върху планове, чийто център е самоанализът през портретите на хората, които снима, в това число известни персони и фигури от италианската и международна просвета. Има независими и групови изложения в Италия, Франция, Русия. Негови творби са излагани на разнообразни места, измежду които: Галерия за съвременно изкуство GAM, фондация „ Театро Масимо ” в Палермо и влиятелния интернационален фестивал Voies Off по време на фотографските срещи в Арл, Франция. От 2016 е съосновател и част от фотоколектива Eglise.

Проектът „ Онова, което остава ”, с куратор Бенедета Донато, му носи първо място за най-хубаво портфолио във фестивала Европейска Фотография – 2018 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР