Обикаляйки Европа Робърт де Ниро пристига в бивша Югославия през

...
Обикаляйки Европа Робърт де Ниро пристига в бивша Югославия през
Коментари Харесай

Любопитната връзка на Робърт де Ниро със Сърбия

Обикаляйки Европа Робърт де Ниро идва в някогашна Югославия през 1967 година на автостоп. На излизане от Ниш е спрян от Радован Джокич, селяндур от село Чокот. Някой споделил на Радован, че непознатият търси място, с цел да пренощува. Джокич го кани в къщата си и го посреща като собствен най-скъп посетител. На идващия ден домакините изпратили Де Ниро с самун и сирене.

Точно една година по-късно, през лятото на 1968 година, в Чокот идва лек автомобил Фолксваген с немски регистрационни номера. Същият юноша излиза от колата. Тогава Де Ниро остава там три дни, като бере домати със своите домакини, носи зеленчуци на пазара и ги продава дружно с тях.



От село Чокот той отпътува за Гърция, само че се връща тъй като на бензиностанция сред Лесковац и Ниш автостопаджия му открадва портфейла. Джокич дава на артиста пари за пътуването, а Де Ниро в подмяна му предлага камера, която Радован отхвърля.

След доста години семейство Джокич вижда същото това „ момче “ на филмовия екран и тогава схваща кой е бил техният посетител.

Малцина знаят, само че вероятно към този момент се досещат, че Робърт де Ниро обожава Сърбия.
Той не пропуща мачовете на обичаният си тенисист Новак Джокович. Актьорът има шест деца, а огромна част от детегледачките, които наема са точно от Сърбия.

След като прочита романа на Иво Андрич „ Мостът на Дрина “, Де Ниро дава на една от дъщерите си името Дрена.

Източник: Вдъхновяващи истории

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР