Обичайно храните, които ферментират имат множество здравословни ползи за организма

...
Обичайно храните, които ферментират имат множество здравословни ползи за организма
Коментари Харесай

Пет естествени пробиотика, които да добавим в менюто си

Обичайно храните, които ферментират имат голям брой здравословни изгоди за организма ни - от усилване на имунната система и възстановяване на работата на стомаха и червата до облекчение на инсомния. От кулинарна позиция, те прибавят доста по-наситен и забавен усет. Списъкът със упоменатите по-долу артикули ще ви помогне да изберете кои храни да включите в менюто си.

1. Комбуча

Комбуча е чудесна напитка с превъзходни изгоди за здравето. Вече е добре известна и необятно публикувана, тъй че не би трябвало да имате проблем да я откриете в близкия магазин за здравословни артикули. Едно такова пиво дневно ще ви достави с нужната доза пробиотик.

2. Кефир

 Пет естествени пробиотика, които да прибавим в менюто си

Може би звучи много екзотично, само че това в действителност е млечна напитка, която се създава от зърна на кефир. Списъкът по отношение на изгодите от Кефира е безконечен - подобаващ е за нисковъглехидратни диети, спомага работата на ензимите, преработващи храна в тялото и въздейства благотворно на имунната система. Ако намерите зърна от Кефир, би трябвало единствено да ги накиснете в пълномаслено мляко за 24 до 48 часа. Изключително вкусна закуска е в композиция с горски плодове, мед и чия семена. Може да се съхранява в буркани в хладилника.

3. Туршия

 Пет естествени пробиотика, които да прибавим в менюто си

Това е може би най-често употребяваният способ за предпазване и консумация на зеленчуци, които са минали през развой на ферментиране. Почти всички зеленчуци биват приготвяни по този метод, само че евентуално най-добре познатите и употребявани сходни са киселите краставички. Така те се резервират годни за приложимост, извънредно дълго време откакто са били набрани, а същевременни подправките и усетите, които им се прибавят при консервирането ги вършат още по-желани.

 Пет естествени пробиотика, които да прибавим в менюто си

4. Чили

По-голяма част от чили сосовете, които се продават в комерсиалната мрежа са цялостни с консерванти и по тази причина е добре да се научим по какъв начин сами да подготвяме и съхраняваме този скъп сос. Чили, което е минало през процеса на ферментация и е затворено в подобаващи буркани и държано на точното място, е чудесното решение за нещо люто към другояче елементарната ви вечеря. С него ще сте сигурни, че сте заредили организма си с пробиотик и няма да имате потребност от хапчета.

 Пет естествени пробиотика, които да прибавим в менюто си

5. Кимчи

Който не е опитвал Кимчи би трябвало бързо да поправи грешката си. Обикновено това е зеленчукова композиция от зеле, моркови и краставица, само че има и редица вариации по тематиката, които може да намерите като предписания в Интернет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР