Обичате котки, но не и козина? Решението е само едно:

...
Обичате котки, но не и козина? Решението е само едно:
Коментари Харесай

Кои породи котки не пускат много косми?

Обичате котки, само че не и четина? Решението е единствено едно: породи с пай косъм. Все отново надали има някой, който ще откаже да почиства по-рядко с прахосмукачката и метлата у дома.

Освен това късокосместите котки икономисват и от времето за ресане. Все отново специалистите предлагат да не се отказвате тотално от това деяние, даже вашият любим да има по-малко четина. А кои са най-подходящите котки за хора, които не желаят цялата им къща да бъде в четина? Ето някои от тях.

Абисинска котка

Тази антична порода произлиза от Африка и за нея е типична меката, гладка четина. Тези животни са доста любопитни и извънредно привързани към фамилията си, изключително към децата.

Американска късокосместа котка

 Американската късокосместа котка

Роднина на английската късокосместа котка, тази порода е представител на класическата визия за това животно. Главите им са огромни и заоблени и обожават да бъдат галени по брадичката. Ако го вършиме, те ще ви се отблагодарят с доста мъркане. А в случай че имате мишките у дома, американската късокосместа котка ще се оправи доста бързо с него.

Хавана браун

 Хавана браун е късокосместа котка

Тези шоколадови на тип котенца са известни със
Всичко за Вашата сватба
независимия си манталитет и темперамент, сходен на куче. Да, тези животни обичат да ви носят предметите, които им хвърляте по време на игра!

Манкс

 Манкс е измежду късокосместите породи котки

Въпреки че манксовете са късокосместа порода котка, надали ще забележите това на пръв взор. Това се дължи на двойната дебела четина, която имат. Мансковете са здрава порода, която се радва на дълъг живот. Те са отзивчиви, което ги прави идеални за домакински любим.

Ориенталска котка

 Ориенталската котка е измежду късокосместите породи котки Снимка: Elelur

Ако нещо в тази котка ви е познато, не грешите. Те са братовчеди на сиамските котки, само че са още по-любвеобилни. Освен това са едни от най-шумните породи – няма по какъв начин да не чуете мяукането им, в случай че търсят вашето внимание.

Руска синя котка

 Руска синя котка не пуска доста косми

Класически черти, величествен взор и синьо-сивкава четина са отличителните белези на тази късокосместа порода. Руската синя котка е своенравна и не обича да бъде безпокоена, тъй че в случай че имате дребни деца, може би не е най-подходящия избор за вас.

Бомбайска котка

 Бомбайска котка е измежду късокосместите породи котки

Ако търсите котка с доброжелателен темперамент, която обича човешката компания, а даже и кучешката, това е животното за вас.
Всичко за Вашата сватба
А като прибавен бонус, лъскавата мастилена четина на тази порода е едно от най-меките неща, до които можете да се докоснете.

Разгледайте тези разгласи за котки, в случай че желаете да си вземете котенце вкъщи.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg