Обичаният вБългария и по света цигуларВеско Ешкенази започва национално турне

...
Обичаният вБългария и по света цигуларВеско Ешкенази започва национално турне
Коментари Харесай

Веско Ешкенази започна национално турне в България с Плевенска филхармония с две програми!

Обичаният вБългария и по света цигуларВеско Ешкенази стартира национално турне с две концертни стратегии, дружно с оркестъра на Плевенската филхармония.

Програмата " В света на музиката " през миналата година покори сцените на:Плевен, Троян, Варна, Бургас, Копривщица,Пловдив, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Велико Търново, Силистра, Русеи продължава с цялостна сила през 2023 година със звездни концерти в красивите зали и откритите летни театри.

Програмата включватворби отЙохан СебастианБах, Антонио Вивалди, Волфганг Амадеус Моцарт, Арам Хачатурян, Петко Стайнов, Ренцо Руджери, Астор Пиацола, Енио Мориконе, Джон Уилямс, Майкъл Джексън, „ Куин “ и други

Очаквайте Веско Ешкенази в партньорство с виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова с оркестъра на Плевенска филхармония под диригентството на Георги Милтиядов.

Първият от поредицаата концерти се състояна 6-ти юли, 19:00 часа в препълненатазала наДраматичен спектакъл „ Йордан Йовков ” вДобрич.

Следващите дати на които ще бъде показана програмата " В света на музиката " са:

24 юли, 19.30 часа – Драматичен спектакъл, гр. Монтана

31 юли, 21:00 часа – Амфитеатър, гр. Созопол

03 август, 19:00 часа – Зала „ България ”, гр. София

5-тиавгуст – Jam on the river - с. Дебнево

4 септември – HЧ „ Напредък 1869 ” – гр. Горна Оряховица

Заедно тримата музиканти сътвориха инструментала " Jam on the river ", комбинация на Вероника Тодорова, аранжимент Георги Милтиядов, Веско Ешкенази - цигулка, режисьор на видеото Васил Стефанов. Слушайте я в линка тук, както и на концертите от програмата " В света на музиката " 2023 с оркестъра на Плевенска филхармония:
https://www.youtube.com/watch?v=tjna8MmQ0g8

Втората концертна стратегия е отдадена на „ Четирите годишни времена ” от Антонио Вивалди и „ Четирите годишни времена ” от Астор Пиацола

Вивалди и Пиацола – ярки представители на разнообразни музикални култури ни дават две разнообразни версии на една и съща тематика. Музика, написана при започване на XVIII век в Италия от Антония Вивалди – изящна и поетична, която ни споделя за природата, и музика на пристрастености, на светлина и мрак, на обич и ненавист, сътворена в средата на XX век в Аржентина от Астор Пиацола.

”Двете произведения се допълват превъзходно и всеки слушател ще остане въодушевен след този концерт ” – споделя Веско Ешкенази за идните концерти от турнето с Плевенска филхармония с стратегия " Годишните времена ", които ще бъдат в два български града около река Дунав през месец юли:

18 юли, 19 часа – Доходно здание, гр. Русе

19 юли, 19 часа – Драматичен спектакъл „ Сава Доброплодни ”, гр.Силистра

Концертите на маестрото са изпълнени с доста страст, пристрастеност и хубост при всеки майсторски изсвирен звук на изключителната " Гуарнери дел Джезу " цигулка, на която Веско Ешкенази има удоволствието да свири, а публиката да се наслаждения. В партьнорство с Плевенска филхармония концертмайсторът на Кралския Концертгебау оркестър възнамерява и още гостувания в други градове у нас през сегашния и идващия сезон. В София " В света на музиката " ще се извърши за повторно и макар, че концертът е след месец, зала " България " още веднъж е съвсем разпродадена.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР