Обичаме печена тиква, обичаме и пилешко месо! Защо да не

...
Обичаме печена тиква, обичаме и пилешко месо! Защо да не
Коментари Харесай

Печена тиква с пилешко месо за вечеря

Обичаме печена тиква, обичаме и пилешко месо! Защо да не ги комбинираме в една прелестна вечеря? В тази публикация ще ви представим подобаващата рецепта за това. Може да ви звучи малко екстравагантно, само че се получава отлично ядене. 
Необходими артикули:
1 ¼ кг пилешки гърди, варени и настъргани
1 междинна тиква 
 4 тънкости за съвършената печена тиква 4 тънкости за съвършената печена тиква
Печената тиква с мед и орехи е измежду обичаните ни зимни десерти, който като се изключи че е доста апетитен, е и извънредно здравословен метод да си...
2 стръка целина, нарязани на фино
2 зелени лука, нарязани на фино
½ чаша нарязана на кубчета алена чушка
Начин на подготвяне:
За да изпечете тиквата:
 Груби неточности при приготвянето на пилешко месо Груби неточности при приготвянето на пилешко месо
Пилешкото месо е желано от множеството домакини най-много поради късото време, належащо за приготвянето му. Но постоянно при готвенет...
Загрейте фурната. Застелете лист за печене с хартия за печене и оставете настрани. Нарежете двата края от тиквата и ги изхвърлете. Използвайте огромен нож, с цел да разрежете тиквата на половина по дължина. Изгребете семената и жилави черва благодарение на огромна лъжица. Поставете тиквата с отрязана страна надолу върху тавата за печене. Печете 30-40 минути или до момента в който тиквата омекне. Времето за печене ще зависи от размера на вашата тиква, по-голямата тиква изисква по-дълго време за готвене. Когато тиквата омекне, оставете леко да се охлади, преди да употребявате вилица, с цел да остържете деликатно тиквата в огромна купа. Запазете черупките от тиква.
За да приготвите пилето:
Поставете тиган на мощен огън. Добавете 1 ч.ч. авокадо или масло. Добавете пиле и ½ чаша вода. След като водата стартира да къкри, намалете топлината и покрийте. Гответе пилешко месо за 15-18 минути или до момента в който го приготвите. Преместете пилето на дъска за рязане, с цел да се охлади леко, преди да настържете с две вилици.
За да сглобите пълнената тиква:
Поставете късчета тиква, пиле, целина, лук, чушки в огромна купа. Поставете 1 лъжица примес от тиква в черупките на тиква. Върнете пълнените черупки назад в тавата за печене и поставете във фурна за 10-15 минути или до момента в който се загрее.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР