Обичаме нетрадиционните неща - страхотният яйчен крем с ананас е

...
Обичаме нетрадиционните неща - страхотният яйчен крем с ананас е
Коментари Харесай

Яйчен крем с ананас

Обичаме нетрадиционните неща - страхотният яйчен крем с ананас е едно от тях

Необходими Продукти

● ананас - 250 г+ за декорация, от консерва
● прясно мляко - 440 г
● яйца - 2 бр. XL или 3 по - дребни (грамаж 135 г без черупката)
● захар - 100 - 110 г
● ванилия - 1 прахче
● масло - 15 г
● нишесте - 35 г царевично
● брашно - 30 г

Начин на подготвяне

Сложете ананаса в блендер дружно със малко от млякото и лъжица от сока в консервата. Пуснете да се смели до съвършена гладкост. По предпочитание може да прекарате през цедилка, с цел да сте сигурни, че няма да попаднат в крема твърди власинки от плода, в случай че не е бил добре измит от твърдата вътрешност.

За този крем постоянно съм употребила ананас от консерва, само че допускам и свеж ще свърши работа, в случай че е задоволително апетитен.

Загрейте млякото със захарта на сдържан огън, а яйцата разбийте с нишестето и брашното, като си добавяте от топлещото се мляко, с цел да стане сместа течна.

Сипете яйцата с нишестето при към този момент горещото мляко, прибавете ванилията и плодовата примес и бъркайте интензивно 10-11 минути, намалявайки огъня (да не надвишава 90 градуса). Накрая прибавете маслото и бъркайте до момента в който се разтопи.

Не чакайте кремчето да се сгъстява прекомерно, тъй като при изстиване ще си стегне. Разпределете в дребни купички и оставете да изстине.

Украсете с резенчета ананас и шоколадови пурички, поднесете.

Ако желаете да ползвате крема за торти, еклери или сладкиши го покрийте със стреч фолио, тъй че то да прилепва компактно за повърхностния пласт и да не се образува твърда коричка. Може и дирекно да напълните в пош и приберете в ледник да стегне.

Много пресен десерт, съчетаващ усета и нежността на елементарния яйчен крем и екзотиката и свежестта на ананаса. Има лека кисела нотка, не натрапчива, а доста приятна, ароматът на ананас също е внимателно присъщващ и непоказен. Опитайте!

Да ви е сладко с този страховит Яйчен крем с ананас.

* Количествата на течностите са в грамове, тъй като ги мерих с кухненска везна. Разликата с милилитрите не е огромна, а и тъкмо за изработка на крем не се изисква свръх точност в ограниченията.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР