Обичаме да казваме, че една от любимите ни есенни тенденции

...
Обичаме да казваме, че една от любимите ни есенни тенденции
Коментари Харесай

Перфектният цвят върху устните този сезон

Обичаме да споделяме, че една от обичаните ни есенни трендове при грима са тъмните червила.

Магнетичните цветове като класическо алено, вишнево, бордо и даже лилаво са непокътнати точно за този сезон, защото постоянно разчитаме на тях като единствен източник на цвят в морето от тъмни цветове, което се крие в дрешника ни. Не на последно място червилата са и метод да изразим своята характерност, като носенето им даже денем не е никаква компликация.

Има един проблем обаче, който постоянно отхвърля доста девойки да опитват с тъмните цветове. Това, несъмнено, е тяхната устойчивост. Повечето от нас се тормозят, че червилото няма да се задържи на устните ни през целия ден и по тази причина нормално ги избираме само за вечерни събития. Но има няколко трика, на които се доверяват всички бюти гурута и фенове на наситените нюанси, които ще ви спасят от размазване и избледняване, даже след през целия ден хранене и пиянство.

Просто следвайте стъпките!

Златното предписание за грима на очите

Няма да изненадаме никого, като кажем, че това е съществена насочна точка при избирането на червило, без значение дали става дума за дневен или вечерен грим. Можете да заложите или на мощен грим на очите, или на мощен цвят червило, само че в никакъв случай двете дружно. Ако на устните си ще имате червило в сливов колорит, то единственият различен грим, който ви е необходим, е спиралата (фон дьо тен/коректор/BB крем не се броят). Не изключваме изцяло очната линия вид “котешки взор ”, само че тя върви само с алено червило и е подобаваща единствено за вечерен мотив.

Не подценявайте положението на устните си

Никое червило не наподобява добре върху напукани и белещи се устни, само че това важи с огромна мощ за тъмните цветове, защото всяко несъвършенство става двойно по-видимо. Балсамите тук правят страхотна работа, като първо омекотяват, а по-късно обезпечават по-добро покритие и продължителност на цвета. Преди да нанесете мощно пигментирано червило, първо започнете с лек пласт еликсир, по опция без цвят, и изчакайте да попие в устните ви към 5-10 минути, до момента в който ги чувствате сухи и не лепнат. По този метод нанасянето на цвета ще е в пъти по-гладко и отмерено.

 39879-lips def

Преоткрийте четките за червило

Много по-трудно и точно е да нанесете мрачно червило, в сравнение с ярко – всяка неточност си проличава. Най-добра точност ще постигнете с тънка четка, която ви разрешава да очертаете фините граници на устните ви, като първо започнете от външните ъгли и продължите към средата. Със същата четка нанесете цвета по цялата им повърхност, блендирайки добре.

Доверете се на молива за устни, но… най-после

Много е значимо границите на устните ви да са добре обрисувани с молив в цвят, непосредствен до този на червилото. Трик, на който гримьорите се доверяват, е нанасянето на молива най-после, с цел да “държи ” червилото на място за по-дълго време. По този метод и цветовете се сливат много по-лесно, като избягвате внезапните граници на двата продукта.

Забравете за блясъка

Тъй като устните ви към този момент са център на внимание, прибавянето на емайл за устни ще “пресоли яденето ” – т.е., няма никакъв смисъл от него. Друга причина да оставите червилото с естествения му матиран или кадифен финиш, е че глосовете нормално са най-краткия път до размазването и “падането ” на цвета по чаши, храна и по този начин нататък.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР