Обичам София, познавам я, знам проблемите на града и мога

...
Обичам София, познавам я, знам проблемите на града и мога
Коментари Харесай

Вили Лилков: София не е място, на което някой ще се учи да управлява, а аз познавам проблемите и мога да ги реша

„ Обичам София, познавам я, знам проблемите на града и мога да ги реша. " Това съобщи претендентът за кмет на столицата, повдигнат от коалиция „ Синя София “ проф. Вили Лилков в изявление за Би Ти Випредаването „ Лице в лице “ по

Той изясни и за какво се е присъединил в кметската конкуренция за столицата. На първо място, чещото " десните гласоподаватели бяха сложени в обстановка да нямат десен претендент за кмет ". Но се кандидатира още веднъж, тъй като в този момент е получи доста по-голяма външна поддръжка, с изключение на тази, която има от „ Реформаторския блок “.

Стотици хора от „ Синя София “ ми се обадиха и обявиха, че ще ме поддържат, посочи Лилков.

По отношение на упреците, че кандидатурата му е удар по претендентът на ПП-ДБ Васил Терзиев, Лилков дефинира като неоснователни.

„ Разликата сред нас е в експертизата. София би трябвало да има кмет, който познава проблемите на столицата и е политик. София не е място, на което някой ще се учи да ръководи. Всяка професионална позиция изисква експертиза. Всяко нещо си желало майстора “, разясни някогашният общински консултант.

„ Вече няма да разясня персонално претендентите, тъй като сме в предизборна акция. Оттук нататък би трябвало да приказваме единствено за София “, разгласи десният претендент за кмет.

„ Проблемите на града са доста. Столицата е многофункционален град. Тя би трябвало да се оправи с голям брой проблеми – обществена инфраструктура, транспортна, културна и други Никой не приказва за проблемите в „ Топлофикация София “. В момента вършим разбор на финансовото положение на сдружението. Нещата напълно не са положителни. 10 години „ Топлофикация София “ към този момент натрупа загуби и те надвишават 1,5 милиарда лв.., не престават да се натрупат големи лихви. Трябва да стартира доста сериозна рационализация в цялата топлопреносна мрежа. Американски съветник счита, че би трябвало да се влагат 860 млн. евро, с цел да се реши казусът на сдружението. Кой би трябвало да показа тази отговорност – общината или страната? Има два метода, по които да се решат проблемите – единият е сложен, другият е интелигентен. Общината дружно с страната би трябвало споделено да дадат средства за рационализация. Ако би трябвало ще се разиска и въпросът за концесията на „ Топлофикация София “, аргументира позицията си проф. Лилков.

По отношение на " Софийска вода " там нещата стоят по различен метод съгласно някогашният общинар.

В „ Софийска вода “ са направени доста неща. Вече е подписан анекс за продължение на концесията на сдружението. Стотици милиони са насъбрани в това сдружение, като облага. Очаквам да се показа един упорит проект за рационализация на „ Софийска вода “ и възстановяване на услугата, канализационната мрежа би трябвало да се обнови и това се отнася до редица квартали на столицата, сподели десният претендент за градоначалник.

Проф. Лилков е безапелационен, че би трябвало да се завърши с меката политика на взаимни отстъпки при решаването на проблемите на София. И изрази своето мнение за абсурда с жълтите павета.

„ Жълтите павета са културна полезност и част от историята на София. Тази сага стартира с едно погрешно направено задание, което даже е смешно. Трябвало е да селектират паветата по дължина и по тази причина са се получавали фуги от 2-3 см., като на никой не му е предписание усещане. Да не приказваме за качеството на подложката “, обясни Вили Лилков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР