Обезщетенията за травма при катастрофа, които застрахователите ще плащат, ще

...
Обезщетенията за травма при катастрофа, които застрахователите ще плащат, ще
Коментари Харесай

Влизат в сила нови правила за шофьорите

Обезщетенията за контузия при злополука, които застрахователите ще заплащат, ще се пресмятат с точки.

За всеки тип контузия ще се присъждат избран брой точки. Те ще се сумират, ще се умножават по коригиращ коефициент и по този начин ще се получава крайната сума, която ще получават потърпевшите лица, оповестява в. „ Телеграф “.

Една точка ще е равна на минималната работна заплата, разкриват застрахователи.

По-леките контузии, като счупвания на ръка, ще бъдат с по-малко точки. Най-тежките и с най-вече точки ще са контузиите по вътрешни органи или мозъчните контузии, тъй като те могат да бъдат съдбовни.

Това планува план на методика за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди в резултат на телесно увреждане на потърпевшо лице и за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди на повреденото лице вследствие гибелта на потърпевшото лице.

Тя е направена от консултантска компания, избрана от Гаранционния фонд. В момента методиката се разисква с Асоциацията на българските застрахователи.

Очаква се на съвещание през днешния ден фондът да я одобри. Впоследствие планът ще бъде показан на Комисията за финансов контрол и други институции, които ще изработят взаимна разпоредба.

Проектът не би трябвало да се приема като краен вид, а като насочна точка, база за полемика, акцентират от Гаранционния фонд.

Обезщетенията за имуществени вреди за наследниците на умрялото в ПТП лице ще се пресмятат по доста параметри, само че главният ще е приходът на починалия. Те се преглеждат като загуба на приход. Това значи, че наследниците на лица с по-висок приход действително ще получават и по-високо обезщетение.

Застрахователи разясняват, че този въпрос е доста внимателен, само че по този метод ще има справедливи критерии за пресмятане на компенсациите.

Най-тежък коефициент и надлежно най-голямо обезщетение ще се заплаща на деца до 18 година, които са изгубили и двамата си родители в злополука.

Доходът ще се гледа за три години обратно, ще се потвърждава с документи и ще се взима най-високата сума. Обезщетението ще се пресмята като се взема поради какъв брой още години е имал починалият до пенсиониране.

Освен това ще се взема поради по какъв начин приходите биха се увеличавали в бъдеще поради инфлацията.

Запазва се лимитът от 5000 лева, въведен с промени в застрахователния кодекс,, за компенсациите за по-широкия кръг родственици на умрял на пътя. За тесния кръг предел няма.

Проектът за методика е основан на испанския модел. Един от най-важните аспекти на испанския модел е, че имуществените и неимуществените вреди се правят оценка поотделно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР