Обезщетението да се изчислява по общия ред, като единственото условие

...
Обезщетението да се изчислява по общия ред, като единственото условие
Коментари Харесай

Дават допълнителна отпуска, кои ще могат да се възползват?


Обезщетението да се пресмята по общия ред, като единственото изискване би трябвало да е общото условие - 12 месеца обезпечаване през последните 18 преди настъпване на риск.

Обсъдено е дали да има изобщо минимално обезщетение за безработица през тази година или да се ползва единствено правилото - 60 % от осигурителния приход на служащия. 40 % от 100-те хиляди безработни от началото на изключителното състояние са на минимално обезщетение, напомни Пламен Димитров. Той добави, че тези към 40 000 души ще получат сериозна поддръжка, в случай че предлагането бъде възприето от държавното управление.

Работодателите са се съгласили и с настояването на КНСБ да има допълнителен целеви заплатен отпуск за родителите, които гледат децата си и са останали без заплатен отпуск. Той да е до 20 дни и да е за сметка на Национален осигурителен институт е концепцията, към която са се обединили двете страни. По думите на Пламен Димитров и по двете тематики обаче би трябвало да се чуе мнението на финансовия министър.

Синдикати и работодатели са се съгласили схемата 60 към 40 да се приложи във типа 80 към 20 за бранша на туризма и то не за минал интервал, а за хората, които занапред ще бъдат назначени в бранша за идния летен сезон.

По думите на Пламен Димитров всички разисквани през днешния ден ограничения, които са над 60, ще бъдат завършени в нов пакет и сведени до към 20.

След извършените през предходната седмица отраслови препоръки за пет -шест бранша, ще има и съответни ограничения, ориентирани към поддръжка на другите браншове.

По-рано от държавната пресслужба оповестиха, че дебатите през днешния ден са били динамични, като един от акцентите на консултациите е била мярката " 60/40 ". Били са застъпени позиции, че нейният обсег би трябвало да се разшири. Било е реализирано съгласие измежду членовете на Съвета по предложенията за подкрепяне на предприятията на хората с увреждания.

Заседанието е приключило с решение систематизираните оферти, направени от обществените сътрудници дружно със стенографския протокол, да бъдат изпратени на способените министерства за изложение на позиция, се споделя още в известието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР