Обезпокоени от предстоящото изпускане от Япония на пречистени отпадъчни води

...
Обезпокоени от предстоящото изпускане от Япония на пречистени отпадъчни води
Коментари Харесай

Южнокорейците протестират срещу изпускането на пречистени води от АЕЦ „Фукушима“

Обезпокоени от идното изпускане от Япония на пречистени отпадъчни води от потърпевшата от цунами атомна електроцентрала " Фукушима ", стотици южнокорейци излязоха на шествие в столицата си, съобщи Асошиейтед прес.

Протестиращите приканиха Токио да се откаже от проектите и показаха гнева си към Сеул, че утвърждава изхвърлянето макар хипотетичните опасности за сигурността на храните.

Съседните страни се притесняват от замърсяване на питателните запаси

Днешният протест е следващият от траялите седмици митинги, откакто през юли Международната организация за атомна сила (МААЕ) утвърди японските проекти, заявявайки, че процесът ще дава отговор на интернационалните стандарти за сигурност и ще има нищожно влияние върху околната среда и здравето.

На площадката към този момент има насъбрани повече от 1,3 млн. кубически метра, т.е. наличното място е на изчерпване

Безопасността на проектите за изпускане на отпадъчни води беше подкрепена и от държавното управление на южнокорейския президент Юн Сук-йол, който през последните месеци предприе дейни стъпки за възобновяване на от дълго време обтегнатите връзки с Токио пред лицето на възходящите закани от севернокорейските нуклеарни оръжия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР