Обезопасено е мястото, на което бетонна отломка от моста на

...
Обезопасено е мястото, на което бетонна отломка от моста на
Коментари Харесай

Бетонна отломка падна от мост и проби предното стъкло на автомобил, движещ се по Цариградско шосе

Обезопасено е мястото, на което бетонна отломка от моста на „ Цариградско шосе " падна и проби предното стъкло на движеща се кола в час пик нощес. Причината е, че част от изолацията се е срутила.

Инцидентът се е случил, макар че скоро мостът е бил проверяван, а през 2014 година му е изработен главен ремонт.

Не сме установили такива нередности. Зимния интервал, когато падне трафикът, нашите екипи, които са нощна промяна, ревизират всички подмостови уреди за формиране на висулки. Това беше тествано преди няколко дни, когато бяха по-ниски температурите и от двете страни и не видяхме промени, сподели пред BTV Красимир Димитров, шеф на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита " към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Хиляди хора минават дневно оттова и по знамение няма потърпевши. След случая мястото е обезопасено и обследването продължава. Трасето няма да бъде затваряно.

Не е рисково, обезопасихме мястото с нашите екипи. Взехме вишка и алпинисти и проверихме целия сектор. Всичко, което можеше да падне - го махнахме. Днес продължава обследването на целия мост от сътрудниците от дирекция „ Строителство ", с цел да се подхващат незабавни ограничения на ремонт. Направихме организация, тъй че да върви придвижването и не го затруднихме, допълниха от Службата за спешна помощ и предварителна защита.

По думите им най-вероятно повода за рухването на парчето е фугата и водата, която се е образувала.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР