Обезкуражителна новина за всички, които спазват изрядна хигиена, идва от

...
Обезкуражителна новина за всички, които спазват изрядна хигиена, идва от
Коментари Харесай

5-те най-мръсни предмета, с които сме в досег ежедневно


Обезкуражителна вест за всички, които съблюдават изрядна хигиена , идва от изследване на американски учени. Според него освен е съвсем невероятно да се опазим от допир със нечисти предмети в всекидневието си, само че и се оказва, че всекидневно влизаме в допир с някои от най-замърсените предмети, които ни заобикалят.

Затова постоянното разчистване на тези предмети следва да се ползва паралелно с хигиеничните привички.

Спално долни дрехи
Последната мисъл на хората, които се вмъкват под чаршафите вечер след опреснителен душ, би била, че всичко е било на вятъра и в действителност навлизат в гъсто обитаемата територия на най-разнообразни микроорганизми – акари , бактерии , гъбички и други С максимален брой от тях разделят постелята си хората, които обичат да похапват в леглото или постоянно да си лягат с облекла, с които излизат и на открито.

Най-негативни последици нечистото спално долни дрехи носи за хората с алергии , астма и други хронични респираторни проблеми. Логично, като най-успешна превантивна мярка се предлага постоянната замяна на спалното долни дрехи, само че съгласно специалистите даже в границите на ден-два след промяната чаршафите ни още веднъж дават заслон на микроорганизми. Особено в случай че директно преди лягане сме били в допир с някой от другитре най-замърсени битови предмети, които следва да посочим.

Телефон или таблет
Преди да попадне върху леглото ни вечер телефонът звървява доста дълъг път денем, в границите на който влиза в контакт с най-разнообразни замърсители. Добре е на телефона да се гледа като на продължение на ръцете и за почистването му да се поставят съответни грижи, както и тях. Проучванията откриват, че върху телефона ни в някои случаи може да се открият 10 пъти повече бактерии , в сравнение с върху тоалетната паница да вземем за пример. Това постанова хигиеничните ограничения в семейството да се премислят, с цел да бъдат в действителност ефикасни.

Личната чаша или бутилка за вода
Независимо дали у дома или на работното място, използването на съд за многократна приложимост е добра концепция единствено в случай че той се почиства задоволително добре преди и след приложимост. Ние не сме единствените организми, които обичат постоянно да се хидратират и влажната среда в чашата или бутилката приютява огромно многообразие от влаголюбиви микроорганизми . А това са предметите, с които най-лесно тези микроби може да попаднат в организма.

Свързани публикации.. Скритата загадка на бебешките патета за вана 0 Разбиха мита за 5-те секунди при изпусната на пода храна 0 4-те най-големи замърсители на въздуха у дома 0

Шалтето за йога или тренировки
Дори хората, които не се потят доста по време на подготовка, може да са сигурни, че подложката върху която упражняват, е дом на впечатляващо количество микроорганизми. Предпоставка за това основава фактът, че в множеството случаи шалтетата са направени от порести материали, в които микробите може да навлезат и да се развиват в дълбочина, без да може да се почистят напълно . Освен това шалтето се слага на пода, пипаме го с мръсни ръце, слагаме върху него краката си. Проучванията сочат, че практикуващите йога и различен вид извършения върху поставка са измежду най-често оплакващите се от обриви, раздразнения и други кожни проблеми, предизвикани от до момента с сложната за разчистване повърхнина.

Кухненски гъби
Много изследвания показват гъбата за съдове в кухнята като най-замърсения предмет в дома, с който имаме ежедненвен допир, освен това – по няколко пъти. Установено е, че един квадратен самтиметър от повърхността й може да приюти към 50 милиарда бактерии от няколкостотин типа – съгласно учените такава плътност мъчно може да се открие където и да било другаде в заобикалящата ни среда.

Пълната грижа за отбрана от до момента с рискови бактерии изисква да не се подценява замърсеността на какъв да е от посочените предмети. Те би трябвало да се почистват и подменят постоянно.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР