Обездвижването е най-голямото наказание за тялото и живота ни. Режимът

...
Обездвижването е най-голямото наказание за тялото и живота ни. Режимът
Коментари Харесай

Всяко движение се брои за упражнение: колко е нужно, за да си удължим живота?

Обездвижването е н ай-голямото наказване за тялото и живота ни . Режимът „ от дивана-в колата-на бюрото-в-колата-на дивана “ безусловно ни съкратява живота.

Не единствено е скучно, само че е и нездравословно за всички телесни системи. Обездвижването кара мускулите да се отпускат, сърцето става мързеливо, кръвта не може да се движи добре из тялото, метаболизмът се забавя .
Пет вкусни храни за по-добър метаболизъм
В резултат дебелеем, погрозняваме и стартира да ни боли.

Не звучи привлекателно, нали?

Едва ли обаче е реалистично да чакаме, че от горната скица ще скочим непосредствено в състезателен режим , смесен със смути от кейл и спанак.

Би било отлично, само че уви, познаваме се добре.

От сп. Лансет обаче имаме обнадеждаващи вести. Там са оповестени резултати от проучване, съгласно което 20 минути придвижване дневно са задоволителни да понижат риска от преждевременна гибел с 28% .

В проучването, траяло 7 години в 17 страни, са взели участие над 140 хиляди души на възраст от 35 до 70 години.

Те са попълвали въпросници за седмичната си интензивност , а по-късно лекари са следели здравето им в продължение на няколко години.

Резултатите са красноречиви.

Трябва да се движим най-малко по 20 минути дневно, с цел да понижим риска от преждевременна гибел или инвалидизиращи болести.

Любопитното е, че са изследвани хора от богати страни и разрастващи се страни.

В богатите страни упражненяита са за удоволствие- фитнес, спининг , плуване, аеробика.

В по-бедните страни ежедневното придвижване е по-скоро „ по насила “ - вървене пешком до работа или с колело , работа в градината, повече физически труд.

И при двете групи здравето на движещите се е по-добро.

Това пък от своя страна би трябвало да успокои всички, които не вървят на проведен спорт, че даже всекидневното придвижване е задоволително за възстановяване на здравето.

„ Не е значимо по какъв начин се движиш, значимото е да се движиш “, споделя един от лекарите, взели участие в изследването.

В галерията вижте какви типове придвижване са предложили лекарите за всички, които не желаят или не могат да вършат целенасочени извършения.

Ще се изненадате какъв брой елементарно е да поддържаме здравето си и да удължим живота си .

Към галерията >>>
7 разбиващи мазнините извършения, без да ходите на фитнес Защо дамите не обичат фитнес Дълголетието на мъжа зависи от секса, женските гърди и още 4 неща Орехи, пилешко и риба за дълъг живот
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР