Обещаното увеличение на заплатите с 5% за работещите в сектор

...
Обещаното увеличение на заплатите с 5% за работещите в сектор
Коментари Харесай

Бургаските надзиратели – на протест. Искат адекватно заплащане


Обещаното нарастване на заплатите с 5% за работещите в бранш “Сигурност “ е извънредно незадоволително и несъответстващо. Това разясниха чиновници и надзиратели в бургаския затвор, които довечера излязоха на „ заседание навън “. Протестът им беше подсилен и от синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и от „ Съдебна защита “.

Увеличение с към 5% значи 25 – 30 лева над заплатите, което е смешно, споделиха протестиращи. Те показаха, че са принудени да доплащат и за работно облекло, защото отпусканите за него пари, не стигат.

„ 450 лева отпускат, една зимна униформа е 350 лева, лятната – към 250 “, разяснява синдикалният водач на надзирателите в Бургас Валентин Мартинов.

Той уточни, че има дефицит както на надзиратели, по този начин и на психолози, обществени служащи. В новооткритото общежитие в с. Дебелт афишират към този момент пети конкурс и няма искащи, тъй като стартовата заплата е близка до минималната.

Протестиращите подчертаха, че срещат схващане в лицето на правосъдния министър Цецка Цачева, само че не и във финансовото министерство. Синдикатите оповестиха, че в случай че не се стигне до консенсус, ще подхващат нови протестни дейности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР