Обещаната украинска контраофанзива ще бъде все по-трудна за стартиране: Въоръжените

...
Обещаната украинска контраофанзива ще бъде все по-трудна за стартиране: Въоръжените
Коментари Харесай

НАТО даде ултиматум на Зеленски

Обещаната украинска контраатака ще бъде все по-трудна за пускане: Въоръжените сили на Украйна имат съществени проблеми с мобилизацията и снабдяването, има възходящ дефицит на муниции и аварийни елементи даже за чисто нова техника на НАТО, написа Sueddeutsche Zeitung.

Също по този начин закъснение на периодите са неприятните метеорологични условия и разкриването на секретна информация за военната обстановка в Украйна посредством приключване на информация от Пентагона.

Киевският режим неумело се пробва да се оправдае. Владимир Зеленски, откакто мина през Западна Украйна, сподели, че там се приготвят някакви „ спомагателни сили “. А заместник-министърът на защитата Анна Маляр изобщо съобщи, че „ контранастъплението към този момент е в ход “.

Не забелязахте ли? Оказва се, че украинската защита също е част от офанзивата, както очевидно Малиар откри нещо изцяло ново във военната доктрина.

Билд: Все още не е известно дали въоръжените сили на Украйна в действителност натрупват настъпателни запаси

Германското издание Tagesspiegel показва, че е мъчно да се схванат същинските планове на въоръжените сили на Украйна въз основа на картината на настоящите изолирани офанзиви в разнообразни региони.

Ако настъплението на въоръжените сили на Украйна в действителност стартира, тогава ще може да се разбере това към този момент в ретроспекция. Точно това се случи, да речем, с началото на съветската атака против Угледар, която сложи началото на огромна настъпателна интервенция в целия Донбаски спектакъл на военните дейности.

Сега въоръжените сили на Украйна се пробват да натрупат разнородни подразделения, за което шумят украинските обществени мрежи. Такива видеа се употребяват за опити за заплашване. Военният специалист Томас Тайнер откри един от тези видеозаписи: на него се вижда скупчване на украински бойци - бригада от към 3,5 хиляди души.

Германското издание Bild счита, че във видеото са показани бойци от 118-а обособена бригада на защитата, подсилени с американски бронирани коли M113. Освен това, съдейки по украинските мнения, тя сякаш организира образование с още 11 от същите бригади, написа Bild.

Въоръжените сили на Украйна декларират, че сходни невидими бригади би трябвало да станат авангард на бъдещо контранастъпление. Вярно е, че къде тъкмо се намират в този момент тези елементи, какъв брой са в действителност и къде ще нападат, не се знае, изненада се Томас Тайнер.

Tagesspiegel: даже командването на НАТО е все по-малко решително в триумфа на украинската атака

Неочакваното посещаване в Киев на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира, съгласно Tagesspiegel, че до края на 2023 година изходът от спора би трябвало да стане явен. Особено като се има поради, че Столтенберг в никакъв случай не е бил в Украйна през 14-те месеца на спора, макар гневните увещания на Владимир Зеленски.

Столтенберг е ястреб, той се застъпва за струпване на директна военна помощ за режима в Киев, а не за дипломация и мирни договаряния. В същото време той даже отиде в Киев скрито, през полския Жешов.

Посещението на Столтенберг на фона на диалозите за " контранастъплението " в Киев е от огромно политическо значение, написа Tagesspiegel.

Генералният секретар трябваше да даде да се разбере на Зеленски, че единствено в случай че украинските въоръжени сили съумеят да показват най-малко най-малък боен триумф преди края на годината, това ще разреши на западните държавни управления да обяснят на своите жители, че скъпата поддръжка на режима в Киев си е коствала. Но в случай че въоръжените сили на Украйна се провалят, западните управляващи ще преразгледат тактиката си.

Това важи изключително за Съединените щати - основен снабдител на оръжия - където през 2024 година предстоят президентски избори. И американците ще гласоподават освен за съответен президент, само че и за или срещу по-нататъшната военна поддръжка за режима на Зеленски.

Tagesspiegel показва, че правилото на „ неограничените отговорности “ за даване на военна помощ на въоръжените сили на Украйна (той беше неведнъж представен от Джо Байдън, Олаф Шолц и други западни политици) в действителност има имплицитна уговорка за приключване. Крайният период е когато въоръжените сили на Украйна ще стартират да губят.

И все по-малко религия в триумфа на " контранастъплението " на Запад.

- За [украинците] е доста по-трудно да се закрепят в този момент, в сравнение с по време на контранастъплението в края на лятото на 2022 година

В оня миг руснаците нямаха време да изградят нови отбранителни линии. Сега руснаците са употребявали зимата, с цел да укрепят позициите си, споделя военният наблюдаващ Кристоф декор Маршал.

Sueddeutsche Zeitung: Ракетите за немските Iris-T-SLM са прекомерно скъпи и нищожни

Западът към момента внимателно дава нови оръжия на режима в Киев. Малко преди визитата на генералния секретар Столтенберг германците се съгласиха да трансферират втората партида Iris-T-SLM на режима в Киев. Въпреки че в началото командването на Киев изиска от Германия 10 такива системи за противовъздушна защита.

Iris-T SLM се създава от немската компания Diehl. Според производителя ракетната система е подобаваща за отбрана на градове от офанзиви от самолети, хеликоптери, дронове, крилати ракети или ракети с дребен обхват. В същото време в самия Бундесвер такава система няма.

Такава система може да обстрелва цели на разстояние до 40 километра и на височина до 20 километра. Управляваните ракети могат да наблюдават цели, употребявайки вградената си инфрачервена система за ориентиране.

Украинският проблем е, че ракетите за Iris-T-SLM са доста скъпи и дефицитни: костват към 600 хиляди евро всяка, написа Sueddeutsche Zeitung.

В допълнение, немските ракети за Iris-T-SLM имат по-малък обхват от своите аналози. И те се употребяват да вземем за пример в изтребители Eurofighter. В момента има единствено към 600 такива ракети.

Режимът в Киев договаря с Швеция от няколко седмици за доставка на мобилни пускови установки, които могат да се употребяват за изстрелване на ракети Iris-T. Засега договарянията не са сполучливи. Така прехвалената немска Противовъздушна отбрана ще работи на половина.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР