Обещаха да покажат лидерите сиСпират отглеждането на наркотици в АфганистанДадоха

...
Обещаха да покажат лидерите сиСпират отглеждането на наркотици в АфганистанДадоха
Коментари Харесай

Талибаните са за мир и права на жените

Обещаха да покажат водачите си
Спират развъждането на опиати в Афганистан

Дадоха поръчка за съществено намаляване на позициите си

Талибаните ще поддържат мирни връзки с другите страни, няма да търсят реванш и да преследват хора и ще съблюдават правата на дамите в сходство с корана. Това разгласи техният представител Забиула Муджахид на първата конференция откакто талибаните завзеха Кабул в неделя и на процедура взеха властта в страната, съобщи Ройтерс.

Пресконференцията стартира с декламиране на корана.

„ Не желаеме никакви вътрешни или външни врагове” и ще поддържаме мирни връзки с другите страни, разгласи Муджахид. „ Никой няма да ви навреди, никой няма да чука на вратите ви”, сподели Муджахид по адрес на хилядите фамилии, които се втурнаха към летището в Кабул след рухването на града, с цел да избягат от талибаните.

Говорителят увери, че има „ голяма разлика” сред талибаните в този момент и тези отпреди 20 години. Допълни и, че дамите ще имат право да работят и да учат и „ ще бъдат доста дейни в обществото, само че в границите на исляма”. „ Жените ни са мюсюлманки, те ще са щастливи да живеят в границите на шариата”, счита Муджахид. В края на предишния век талибаните не разрешаваха на дамите да работят, нито да излизат без компаньон или без покриваща цялото им лице бурка, а девойките не можеха да учат след 10-годишна възраст.

„ Никакъв тип наркотици” няма да се отглеждат в Афганистан, няма да има и контрабанда „ занапред нататък”, безапелационен бе Муджахид.

Отделно бе обявено, че водачите на талибаните ще се „ покажат пред света за първи път от 20 години насам”. Очаква се политическият им лидер Абдул Гани Барадар да дойде в Кабул най-късно през днешния ден.
Барадар - един от създателите на талибаните, бе част от договарящите със Съединени американски щати в Катар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР