Обемът на за 2020 г. е спаднал с 42 %,

...
Обемът на за 2020 г. е спаднал с 42 %,
Коментари Харесай

Спад на преките чуждестранни инвестиции в света през 2020 г.

Обемът на за 2020 година е понижен с 42 %, с помощта на пандемията от ковид, заяви Анадолската организация. Подобно смъкване е било регистрирано за последно през 90-те години на предишния век, сочи отчет на Конференцията на Организация на обединените нации по търговия и развиване.
От интернационалната организация напомнят, че през 2019 година размерът на директните задгранични вложения е достигнал 1,5 трлн. $.
 Китай e преди всичко по привличане на нови задгранични вложения Китай e преди всичко по привличане на нови задгранични вложения
Китай е изпреварил Съединени американски щати като водеща дестинация в света за нови директни задгранични вложения, сочат данни на Организация на обединените нации, съобщи BBC. Новите и...
Експертите от UNCTAD предвиждат, че през тази година обстановката ще се усъвършенства, само че размерът на задграничните вложения ще продължи да бъде невисок поради несигурността, обвързвана със опасността.
Най-голям спад на директните задгранични вложения е регистриран в развитите страни – 69 % или 229 милиарда $.
В отчета се показва, че доста са намалели вложенията в страните от Европа, като за целия район спадът е с две трети до 4 млр. $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР