Обемът на въздушните товарни превози в света през септември се

...
Обемът на въздушните товарни превози в света през септември се
Коментари Харесай

Товарният въздушен превоз в света се е увеличил с близо два процента

Обемът на въздушните товарни транспорти в света през септември се е нараснал с 1,9% на годишна база, оповестява интернационалната асоциация за въздушен превоз (IATA).

" Товарните транспорти означиха сдържан растеж от 1,9% през септември, макар спада в размера на търговията и високите цени на самолетното гориво. Това ясно демонстрира мощно конкурентно предложение на пазара на въздушни товарни транспорти ", се споделя в известието на изпълнителния шеф на IATA Уили Уолш (Willie Walsh).

В същото време, в съпоставяне със септември на " доковидната " 2019 година индикаторът е намалял с 1,3%. Включително размерът на интернационалните въздушни товарни транспорти през септември е понижен с 1,7% към септември 2019 година и е повишен с 1,6% на годишна база.

Най-голям растеж на товарните въздушни транспорти на годишна база през септември е регистриран в страните от Азиатско-тихоокеанския район - със 7,7%.

В Близкия изток и Латинска Америка индикаторът се е нараснал надлежно с 2,5% и 2,3%. В Африка размерът на товарния трафик...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР