Обелвате портокалите и мандарините и вместо да хвърляте корите, правите

...
Обелвате портокалите и мандарините и вместо да хвърляте корите, правите
Коментари Харесай

Сладко от кори на портокали и мандарини

Обелвате портокалите и мандарините и вместо да хвърляте корите, вършиме вкусно сладко от тях

Необходими Продукти

● портокали - кори от 13 плода
● мандарини - от 10 дебелокорести мандарини
● вода
● захар - към 1 кг
● лимонена киселина - 1 к.л.

Начин на подготвяне

Измийте авансово добре портокалите и мандарините, след което ги обелете и нарежете корите от мандарини на допустимо най-ситно, а портокаловите на по-едро.

В дълбока тенджера сложете нарязаните кори и прибавете вода, с която да се запълни потенциала на тенджерата на 2/3. Оставете да заври и да изчакайте към 5 мин., по-късно излейте водата и прибавете същото количество вода в тенджерата още веднъж. Повторете процедурата със завирането и отливането на водата. Целта е да се понижи горчивият усет от цитрусите.

След като сте отстранили и втората вода, в обособен съд оставете корите, а в тенджерата сложете захарта и прибавете 2000 мл вода. Оставете да заврат захарта и водата и откакто се сгъстят прибавете корите. Варете до подготвеност, след което прибавете кафяна лъжичка лимонова киселина и разбъркайте доста добре.

Още горещо - напълнете сладкото в бурканчета, затворете и обърнете с капачките надолу и оставете да престоят обърнати най-малко 8 часа, а по-късно се насладете на неповторимия цитрусов усет с извънредно сладостен сироп.

Опитайте това Сладко от кори на портокали и мандарини, ще останете очаровани!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР