Обективните данни показват, че получаваме по-малко от другите европейски държави.

...
Обективните данни показват, че получаваме по-малко от другите европейски държави.
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Заплатите ни са с 10% по-ниски от останалите в ЕС

Обективните данни демонстрират, че получаваме по-малко от другите европейски страни. Говоря за едни 10 % по-малко. Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров във връзка вчерашния митинг на синдикатите с искане за по-високи заплати в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия.

"Нашите послания бяха най-малко 100 лв. нарастване на всяка заплата, което преведено значи нарастване на всички приходи с несъмнено проценти. Това, което видяхме през днешния ден от сметките на финансовия министър, демонстрира, че ние не харчим това, което сме планували в разходната част. Можем да вдигнем заплатите от това, което произвеждаме. Имаме облага от 20 милиарда лв. брутен артикул. 100 милиарда ще стигне брутния артикул до няколко месец. Предлагаме 50% от приходите на компаниите да отиват при служащите. Това е по немски стандарт. Така нарастването ще е 15% или 100 лв., и над 100 лева на човек. ", пресметна Димитров

"Днес се връчи декларация с претенции към държавното управление. Ще желаеме уговорка в закона, която да дефинира по какъв начин ще се пресмятат заплатите. ", добави още президентът на КНСБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР