Обект на разследването, заради което бизнесменът Николай Банев и съпругата

...
Обект на разследването, заради което бизнесменът Николай Банев и съпругата
Коментари Харесай

Иван Гешев: Разследваме източването на „Полимери”

Обект на следствието, поради което предприемачът Николай Банев и брачната половинка му Евгения бяха задържани във Франция, е източването на цех „ Полимери” в Девня. Това разгласи пред публицисти зам.-главният прокурор Иван Гешев.
Снимка: btvnovinite.bg
По-рано през днешния ден стана ясно, че проверяващи разпитват лица и правят обиски и изземвания на няколко адреса по отношение на приватизираното и по-късно банкрутирало дружество.
Спецпрокуратурата проверява куп закононарушения в „ Полимери ” Предприятието беше на Николай Банев, който упрекна ръководещите за банкрута му
„ Основен обект на следствието е източването на приватизираното дружество „ Полимери”. Резултатът за всички е явен – от 1800 служащи, които са 1800 фамилии, сега се изхранват 0 семейства”, разяснява обвинителят.



Той посочи, че Баневи са били задържани в Ница, а не в Париж, каквато информация се появи по-рано.
Баневи са задържани във Франция По-рано през днешния ден стартира акция поради активността на "Полимери "
Прокурор Гешев уточни, че следствието е от към два месеца като тезата на прокуратурата е, че незаконното съдружие е правило длъжностни закононарушения, пране на пари, документни измами и данъчни закононарушения. За момента обвиняванията са задочни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР