Обединеното кралство наложи забрана на бившия албански президент Сали Бериша

...
Обединеното кралство наложи забрана на бившия албански президент Сали Бериша
Коментари Харесай

Великобритания обяви бившия албански президент Сали Бериша за персона нон грата

Обединеното кралство наложи възбрана на някогашния албански президент Сали Бериша да влиза в страната

Бившият албански президент и сегашен водач на Демократическата партия Сали Бериша е бил разгласен за личност нон грата от Обединеното кралство – година откакто Съединени американски щати постановиха против него сходна глоба, заяви осведомителният уебсайт Екзит, представен от Българска телеграфна агенция.

В четвъртък английският делегат за Западните Балкани сър Стюарт Пийч заяви, че против няколко албански жители са били наложени наказания поради връзките им с проведената престъпност и корупцията, без да разкрива имената им. В петък самият Бериша оповести, че е един от глобените.

„ Бях известен с писмо, че (британският) министър на вътрешните работи е решил да не ми разрешава да влизам в Обединеното кралство “, сподели той.

Според изказването на Бериша основанията, посочени от Англия, включват очевидна връзка с проведената престъпност и незаконни групи, които съставляват опасност за публичната сигурност в Обединеното кралство и Албания, както и че той има желание да употребява тези връзки за пробутване на политическите си упоритости.

Втората причина за глобите са корупция и обогатяване на доближени хора, в това число защита на лица, забъркани в проведена престъпност.

Бериша сподели, че писмото е поверително, само че той е решил да го разгласява „ за албанските жители, пред които постоянно съм бил открит в положително и неприятно “.

По-нататък Бериша отхвърли английските изказвания и ги дефинира като „ клюка поради ползите на същата група, която прокара решението на (американския държавен) секретар (Антъни) Блинкън, учредено на клюка и корупционно лобиране от (албанския премиер) Еди Рама и милиардера Джордж Сорос “. Според Бериша това е проект за цялостно премахване на опозицията от Албания.

Албанският опозиционен водач добави, че той в никакъв случай не е бил изправен пред престъпни обвинявания за което и да било от изказванията против него. Той сподели, че ще се съветва с специалисти за юридическите стъпки, които ще предприеме за отбрана на „ достойнството и достолепието “ на себе си и страната си.

За разлика от Съединени американски щати, които не разрешиха влизането в страната и на брачната половинка и децата на Бериша, глобите на Англия засягат единствено него персонално.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР