Обединеното кралство наложи нови санкции срещу още стратегически лица и

...
Обединеното кралство наложи нови санкции срещу още стратегически лица и
Коментари Харесай

Великобритания наложи нови санкции на стратегически лица и индустрии в Русия

Обединеното кралство наложи нови наказания против още " стратегически лица и промишлености ", които поддържат войната в Украйна, в това число доведената щерка на съветския външен министър Сергей Лавров.

Външният министър Лиз Трус разгласи в четвъртък нов кръг от наказания против необятен набор от цели, в това число Руските железници и производителят на съветски дронове Kronstadt Group.

Санционирани са и следните лица: Полина Ковалева, доведената щерка на Сергей Лавров, петролния магнат Юджийн Швидлер, създателя на банка Tinkoff Олег Тинков, както и Херман Греф, основен изпълнителен шеф на най-голямата съветска банка " Сбербанк`.

Санкционирани са и още шест банки, заяви външното министерство, в това число " Алфа банк ", чийто съосновател е Михаил Фридман.

Санкционирана е и Галина Данилченко, която бе сложена от Русия за кмет на украинския град Мелитопол. Правителството съобщи, че това е първият път, когато е глобено лице поради съдействието му с съветските сили в Украйна.

Досега глобите на Обединеното кралство обгръщат общо активи за 500 милиарда английски лири, държани в банки, и активи за над 150 милиарда английски лири, притежавани от съветски олигарси и членове на фамилиите им.

Лис Трус сподели, че Обединеното кралство " ще продължи да стяга винта на съветската стопанска система “ и " няма да има закъснение " в метода си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР