Обединеното кралство наложи нови санкции срещу лица и фирми, свързани

...
Обединеното кралство наложи нови санкции срещу лица и фирми, свързани
Коментари Харесай

Великобритания санкционира 13 лица и фирми, свързани“ с Вагнер в Африка

Обединеното кралство наложи нови наказания против лица и компании, свързани с дейностите на съветската група Вагнер в Африка, като реакция на насилието и неустойчивостта в района. Тринадесет нови наказания бяха оповестени през днешния ден, ориентирани към лица и компании, участващи в интервенциите на Вагнер Group в Мали, Централноафриканската република и Судан.

Сред обектите на глобите са три висши чиновници на наемническата група в Мали и Централноафриканската република (ЦАР), в това число Константин Александрович Пикалов , прочут като " дясната ръка " на създателя на Вагнер Евгений Пригожин. Тези лица са забъркани в офанзиви против цивилни в границите на интервенциите на групата. Още пет компании и физически лица, свързани с опасността за мир и непоклатимост в Судан, са били глобени.

Санкциите ще лимитират финансовата независимост на засегнатите лица и компании, като ще предотвратят жителите, фирмите и банките от Обединеното кралство да сътрудничат с тях. Всички активи на тези лица в Обединеното кралство ще бъдат замразени, а те ще бъдат лишени от право да пътуват до страната.

Групата Вагнер, настояща в Мали, ЦАР и Судан, продължава да преследва ползите на съветската външна политика в района и дава военна поддръжка на интервенции за битка с тероризма, което е довело до стотици смъртни случаи на цивилни. Обединеното кралство към този момент е наложило наказания против Вагнер, нейния водач Евгений Пригожин и някои от основните му командири за присъединяване в противозаконното навлизане на Русия в Украйна.

Тези наказания имат за цел да прекратят безнаказаността на тези лица, виновни за съществени нарушавания на интернационалното филантропично право, и да ги държат виновни за вредите, които нанасят на почтени цивилни за финансова полза.

Мали
Иван Александрович Маслов, началник на интервенциите на групата Вагнер в Мали, който управлява присъединяване на групата в клането в Мура и е взел участие в осъществяването на нарушавания на интернационалното филантропично право, по-специално в умишленото нахлуване към цивилни.
Централноафриканска република
Александър Александрович Иванов, всекидневен представител на групата Вагнер в ЦАР, за връзката му с групата, която е направила нарушавания на интернационалното филантропично право, съзнателно атакувайки цивилни. Александър Григориевич Малолетко, боен инструктор на групата Вагнер и непосредствен помощник на Евгений Пригожин, за връзката му с групата, която е направила нарушавания на интернационалното филантропично право. Димитри Ситий, лице, обвързвано с групата Вагнер в ЦАР , което е нарушило интернационалното филантропично право, съзнателно атакувайки цивилни. Константин Александрович Пикалов , непосредствен консултант на Евгений Пригожин, за присъединяване му в осъществяването на нарушавания на интернационалното филантропично право в ЦАР, по-специално умишленото нахлуване към цивилни. Минна компания Lobaye Invest Sarlu за присъединяване в действия, които заплашват мира, стабилността и сигурността на ЦАР, в това число посредством дейности, които подкопават напъните за разрешаване на въоръжени спорове, като да вземем за пример финансиране на образованието на новобранци от армията на ЦАР от съветски наемници. Sewa Security Services , основана в ЦАР компания за сигурност (и дъщерно сдружение на Lobaye Invest Sarlu) за присъединяване й в действия, които подкопават или заплашват мира, стабилността и сигурността на ЦАР, в това число посредством даване на поддръжка и/или поощряване на дейностите на Wagner Group в ЦАР. В италий Викторович Перфилев , началник на интервенциите на Wagner Group в ЦАР, за нарушение на интернационалното филантропично право посредством съзнателно нахлуване към цивилни.
Судан
Андрей Сергеевич Мандел, общоприет шеф на M-Invest, която сама по себе си носи отговорност за дейности, които заплашват мира, стабилността и сигурността на Судан. M-Invest, компания, служеща като заслон на Wagner Group, за опасност за мира и сигурността на Судан. M-invest преди този момент е съветвал държавното управление на Судан по отношение на акции за дезинформация за дискредитиране на протестиращите на процивилното държавно управление. Meroe Gold, минно дъщерно сдружение на M-Invest, за опасност за мира, стабилността и сигурността на Судан. Meroe Gold е внасяла съоръжение в Судан, в това число оръжия, хеликоптери и военни камиони. Михаил Потепкин , районен шеф на M-Invest и шеф на Meroe Gold, за опасност за мира и стабилността в Судан. Потепкин е обвързван с групата Вагнер. Той работи, с цел да подсигурява, че самолетите, наети от Meroe Gold, могат да продължат да работят в страната и в чужбина, без да бъдат открити от радарите на комерсиалната авиация. Al-Solag Mining , за опасност за мира, стабилността и сигурността на Судан посредством асоциирането му с Meroe Gold (и за опитите му да избегне съществуващите западни наказания и суданските разпоредби).  Австралия уголемява глобите против Русия
Австралия уголемява глобите против Русия

Въвежда наказателни ограничения против 35 организации и 10 физически лица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР