Обединеното кралство и Япония подписаха споразумение за свободна търговия в

...
Обединеното кралство и Япония подписаха споразумение за свободна търговия в
Коментари Харесай

Великобритания и Япония с търговски договор за 20 млрд. долара

Обединеното кралство и Япония подписаха съглашение за свободна търговия в Токио. То означи първата огромна интернационална бизнес договорка на Англия след Брекзит. Британското държавно управление съобщи, че чака 19,9 милиарда $ приходи от съглашението през идващите 15 години, оповестиха международните осведомителни организации.

Споразумението за всеобхватно икономическо партньорство беше утвърдено още на 11 септември, само че беше подписано в петък в японската столица. То би трябвало да влезе в действие от 1 януари идната година.

Министърът на интернационалната търговия на Обединеното кралство Лиз Тръс дефинира този ход като " показателен миг за Англия, тъй като демонстрира какво можем да създадем ние (Обединеното кралство) като самостоятелна комерсиална страна ".

Британското държавно управление твърди, че договорката надвишава съществуващата , която Япония към този момент има с Европейски Съюз и следва месеци на договаряния сред двете страни.

Технологиите ще бъдат специфичен фокус на партньорството, в това число цифрова търговия и данни. Други бенефициенти ще включват финансови услуги и бранш храни и питиета .

Очакват се по-ниски мита за артикули като английско свинско и сьомга и японски коли и електроника.

Като цяло държавното управление на Обединеното кралство чака английският бизнес да се радва на безмитна търговия за 99 % от износа за азиатската страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР