Обединеното кралство е заинтересовано да се присъедини към Търговското споразумение

...
Обединеното кралство е заинтересовано да се присъедини към Търговското споразумение
Коментари Харесай

Великобритания има интерес да се присъедини към Транстихоокеанското търговско споразумение



Обединеното кралство е заинтригувано да се причисли към Търговското съглашение за транстихоокеанското партньорство (ТPP), откакто напусне Европейският съюз, оповестява в сряда " Файненшъл Таймс ".

Според водещото финансово издание, Англия към този момент е почнала неофициални диалози за присъединение към това комерсиално съглашение в опит да усили английският експорт след Брекзит. Въпреки че Съединените щати се отдръпнаха от договарянията за транстихоокеанското партньорство от преди към година, другите страни от TPP се ангажираха да придвижат напред проектите за образуване на взаимна комерсиална група.

На този стадий Търговското съглашение за транс-тихоокеанското партньорство включва единствено страни от тихоокеанския района като Япония, Канада и Мексико. Въпреки това, английският министър на търговията Грег Хендс съобщи, че няма географско ограничаване, което би попречило на присъединяване на Англия в това комерсиално съглашение.

Нищо от това не може да се изключи. При тези многостранни връзки не е належащо да има географски ограничавания, уточни той пред " Файненшъл Таймс ".

Трябва обаче да се имат поради разпоредбите на Европейския съюз, съгласно които Англия не може да контракти нови търговски съглашения, преди публично да напусне единния блок в края на март 2019-а година. Финансово издание цитира и неназован представител на страна - членка на TPP да декларира, че е " прекомерно рано " да се разисква възможното присъединение на Англия преди окончателното привършване на договорката по Брекзит.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР