Обединеното кралство е първата страна, която започва масова ваксинация на

...
Обединеното кралство е първата страна, която започва масова ваксинация на
Коментари Харесай

Във Великобритания започва масово ваксиниране на населението срещу Covid-19

Обединеното кралство е първата страна, която стартира всеобща имунизация на жителите си против ковид с имунизацията на Пфайзер и Бионтех. Властите разгласиха цялостен лист от девет предпочитани категории, като преди всичко са възрастните жителите на домовете за обществени грижи и техния обслужващ личен състав.

В Англия 50 лечебни заведения са определени за центрове на имунизациите. Първите 800 000 дози от общо 40 милиона, които Кралството поръча, дойдоха от Белгия, което значи, че 400 000 британци могат да бъдат имунизирани с 2 дози през 20 дни. Министърът на опазването на здравето Мат Ханкок написа в обществената мрежа Туитър, че дози от имунизацията са разпратени във всички елементи на Обединеното кралство.

В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия първите инжекции също ще бъдат сложени в лечебни заведения, поради условието за запазване на имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтек “ при минус 70 градуса по Целзий. Ваксинирането ще продължи най-малко до пролетта и предизвести хората да бъдат доста деликатни. Според междинните резултати рискът от заразяване с ковид с тази ваксина е над 90% по-нисък, в сравнение с без имунизацията. Очаква се до края на тази година Лондон да получи към 5 милиона дози от лекарството, което ще бъде задоволително за имунизиране на 2,5 милиона души.

В същото английските управляващи готвят присъединяване на Военновъздушни сили за доставка на ваксини Тази седмица първите 800 000 дози от имунизацията бяха превозени до Англия от Белгия, където се създава лекарството, с камион през Евротунела под Ламанша. Въпреки това, на фона на несигурността към сключването на съглашение за бъдещи връзки с Европейски Съюз след Брекзит, английските управляващи се приготвят за вид, при който ще би трябвало да употребяват военновъздушните сили на страната.

Лондон счита, че неналичието на комерсиална договорка с Брюксел може да докара до обстоятелството, че пратките с имунизацията ще бъдат обект на митническо оформяне в пристанищата за дълго време. Затова при нужда ще се прибегне до помощта на военните. Общо над 61 хиляди души са умряли поради затруднения, породени от ковид във Англия, което е най-високият % в Европа. Броят на хората, инфектирани в страната, надвиши 1 милиона и 700 000

Маргарет Кийнън, 90-годишна жена от Обединеното кралство, е първият човек в света, получил имунизацията против новия ковид от Pfizer и BioTech.

Кийнън, която е от Северна Ирландия, съобщи, че е привилегирована да получи първата ваксина в университетската болница в Ковънтри.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР