Обединеното кралство е изправено пред дълбока икономическа криза“, отбеляза британският

...
Обединеното кралство е изправено пред дълбока икономическа криза“, отбеляза британският
Коментари Харесай

Риши Сунак призна за дълбока икономическа криза в първата си реч като премиер на Обединеното кралство

Обединеното кралство е изправено пред „ дълбока икономическа рецесия “, означи английският министър председател Риши Сунак в първата си тирада като министър-председател на „ Даунинг стрийт “ 10. Той и неговият екип ще слагат „ икономическата непоклатимост и увереността в центъра на дневния ред на това държавно управление “, сподели Сунак. " Ще обединя страната ни не с думи, а с дейности. Ще работя ден след ден, с цел да ви оказвам помощ. Това държавно управление ще има честност, професионализъм и отчетност на всяко равнище. Доверието се печели и аз ще печеля вашето ", уточни Сунак.

Сунак означи, че премиерството му стартира във време, когато " последствията от коронавирусната пандемия към момента не престават “ и военната интервенция на Русия в Украйна " дестабилизира енергийния пазар и веригата на доставки ". Той акцентира, че " предстоят сложни решения " и че " работата стартира незабавно ". Докато хвалеше своите прародители Борис Джонсън и Лиз Тръс, Сунак призна, че са " позволени някои неточности " и че от него зависи да " поправи " това. Риши Сунак отдаде респект на Лиз Тръс, като сподели, че тя е била права да преследва стратегия за стопански напредък и той се възхищава на нейната " безпощадност " да сътвори смяна. Но в това време означи, че нейната администрация е позволила неточности. " Избран съм за водач на моята партия и за ваш министър-председател частично, с цел да поправя тези неточности и тази работа стартира неотложно “, сподели той в речта си.

Сунак даде обещание, че ще ръководи със съчувствие и няма да остави бъдещите генерации в задължения. " Ще слага икономическата непоклатимост и доверието в центъра на дневния ред на това държавно управление. Това ще значи, че предстоят сложни решения. Но вие ме видяхте по време на Covid рецесията да върша всичко допустимо, с цел да защитя хората и бизнеса със схеми като тази за отбрана на работните места. Има и граници, в този момент повече от всеки път, само че ви давам обещание следното: ще внеса същото съчувствие към провокациите, пред които сме изправени през днешния ден ", сподели Сунак.

Той също по този начин даде обещание да построи стопанска система, която да се концентрира върху резултатите от Брекзит.  Малко преди да произнесе речта, Сунак имаше първата си публична среща с крал Чарлз III, който го помоли публично да сформира държавно управление.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР