Обединените арабски емирства екстрадират Георги Попов, един от най-приближените до

...
Обединените арабски емирства екстрадират Георги Попов, един от най-приближените до
Коментари Харесай

Обединените арабски емирства екстрадират Георги Попов

Обединените арабски емирства екстрадират Георги Попов, един от най-приближените до обвинения предприемач Васил Божков, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Попов е упрекнат като участник в незаконна група, ръководена от Божков, който към момента се намира в Дубай. Групата е била основана за осъществяването на тежки умишлени закононарушения – изнудване, насила, подкупи на длъжностни лица, търговия с въздействие и длъжностни закононарушения.

По думите на Милева, Попов е предаден на чиновници на Групово дело " Охрана ", които пътуват с него. След като дойде у нас, той ще бъде конвоиран до ареста и ще му бъдат предявени обвинявания.

По-рано Божков написа в обществената мрежа „ Facebook “, че Попов се връща по лична воля в България

Прокурор Милева посочи, че е преценка на наблюдаващите прокурори по делото каква мярка за неотклонение да бъде поискана за Попов и по кое време ще бъде импортирано настояването за нея в съда.

„ Още на 5 май тази година се получи писмо с особена значимост от дирекция „ Международно оперативно съдействие “ посредством Интерпол - Абу Даби. В това писмо се сочи, че правосъдните управляващи на Обединените арабски емирства са позволили екстрадицията на Георги Попов. Екстрадицията бе по молба на основния прокурор на България “, изясни Милева пред bTV.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР