Обединението между изпълнителната власт и президентството зависи от това кога

...
Обединението между изпълнителната власт и президентството зависи от това кога
Коментари Харесай

Радев: Премиерът да се еманципира от своите ментори от записите

Обединението сред изпълнителната власт и президентството зависи от това по кое време премиерът Николай Денков ще се еманципира от своите ментори в записите.

Това съобщи президентът Румен Радев в Димитровград.

" Зависи по кое време министър-председателят ще се еманципира от менторите си. Те са в записите ", сподели Радев.

Той участва на тържеството по случай 76 години от основаването на Димитровград, който е и негов роден град.



В словото си Радев прикани димитровградчани да съблюдават традициите.

" Днес още веднъж търсим пътя сред съзиданието и отрицанието. Зачеркват се обичаи, утвърждавани с генерации. Затова всички ние, изключително димитровградчани, сме длъжни да припомняме за самоотвержения образец на тези, които с непринуден труд съградиха този град и цяла България ", съобщи президентът.

" Да строиш е предопределение, само че да градиш с мисъл за близките и да посветиш своя труд на бъдещите генерации, е същински почтено и благородно. Именно такива са били окрилените младежи преди 76 години, които с воля и възторг са се изправили против сурови провокации, с цел да построят Димитровград. Със своята архитектура и благоустройство, с материалните и духовните знаци Димитровград остава емблема на цяла ера и неповторимата история на нашия град се трансформира в благосъстояние, което притегля все по-голям интерес освен в България ", сподели Радев.



" Вярвам, че Димитровград ще бъде образец за градивно бъдеще и за европейски град, отворен към света ", акцентира президентът.

Преди тържествената стратегия президентът Румен Радев организира среща с кмета на общината Иво Димов, на която разискаха опциите за развиването на града, плановете на локалната власт и вероятностите за благоустройство.

На площад " България " президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили одобри строя на военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР