„Обединени Земеделци” се присъединяват към коалицията ГЕРБ-СДС за предстоящите евроизбори

...
„Обединени Земеделци” се присъединяват към коалицията ГЕРБ-СДС за предстоящите евроизбори
Коментари Харесай

Лукарски за коалицията ГЕРБ-СДС: Реагирам остро на начина, по който номинациите пропълзяха

„ Обединени Земеделци” се причисляват към обединението ГЕРБ-СДС за идните евроизбори през май. Бившият ръководител на Съюз на демократичните сили обаче реагира остро на тази коалиция.

„ От една страна, не съм срещу такава коалиция предвид на това, че би трябвало ЕНП да се явим дружно на изборите против претенденти на европейската левица. Но методът, по който това стана и по който пропълзяха номинациите, ме накара да отвръщам по този начин остро”, разяснява в „ Тази сутрин” Божидар Лукарски.
ГЕРБ и " Обединени земеделци " подписват съглашение Мария Габриел е лидерът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за евроизборите на 26 май
Той е срещу метода, по който се е сключило това съдружно съглашение и метода, по който хората са били номинирани.

Според Лукарски Александър Йорданов, който заема шестото избираемо място, е по-скоро претендент на ГЕРБ, в сравнение с Съюз на демократичните сили.

„ Той доста от дълго време се е отдръпнал от дейния живот в Съюз на демократичните сили. За мен беше персонално изненада, че някой го е номинирал. С всичките си изявления през последните няколко години Йорданов постоянно е бил по-близко до ГЕРБ, в сравнение с до Съюз на демократичните сили и не е криел благосклонностите си към Цветан Цветанов”, разяснява Лукарски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР