Обединени патриоти внесоха в НС искане за отлагане на Закона

...
Обединени патриоти внесоха в НС искане за отлагане на Закона
Коментари Харесай

Обединени патриоти внесоха в НС искане за отлагане на Закона за социалните услуги

Обединени патриоти внесоха в Народно събрание искане за отсрочване на Закона за обществените услуги. Внесеният ЗИД на ЗСУ цели отсрочване на влизането в действие на противоречивия закон с 6 месеца. Това е належащо да се направи, с цел да се реализира задоволително отворена полемика, която да доближи до нужните промени в текстовете, които внасят ужас в обществото, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация, представени от Novini.bg.

Такова е и едно от упованията, които съпредседателят на Оперативна програма и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов уточни като водещо по отношение на работата на новия обществен министър Деница Сачева.

Законът за обществените услуги е направен и импортиран в Народното събрание от Министерски съвет под управлението на МТСП и провокира остри реакции измежду родителите. Част от противоречивите текстове са по отношение на пълномощията на НПО-тата, задачата и философията на термина „ обществена услуга “, размера на пълномощията на частните бизнесмени, предлагащи обществени услуги, ролята на неправителствения бранш и страната във връзка с възпитанието и развъждането на децата, ролята на фамилията, механизмите и контролът при извеждане на „ деца в риск “ и така нататък

Опасенията на организациите на родителите, които направиха поредност диалози с Оперативна програма по тематиката, са, че спряната Стратегия за детето, която първа като документ провокира остри реакции, действително се внедрява посредством ЗСУ и посредством него в други два водещи по повод грижата за детето и фамилията нормативни документи – Закон за протекция на детето и Семейния кодекс.

Законът за изменение и допълнение на ЗСУ е препоръчан от Вътрешна македонска революционна организация и е подписан от всички народни представители от ПГ на „ Обединени патриоти “. За нас това е верният механизъм за разглеждане на проблематичните текстове – посредством предизвикателство на публичен разговор и реализиране на високо експертно равнище, което да направи изводите какви промени са нужни, с цел да се реализира нужният баланс сред публичен интерес и опазване в целокупност на традициите и фамилните полезности, присъщи за нашето общество.

Ето и претекстовете за желаното отсрочване на ЗСУ, импортирани в деловодството на Народното събрание:

Законопроектът цели отлагането на действието на Закона за обществените услуги, защото в обществото набъбнаха спорни отзиви и нужда от прецизиране на някой от текстовете. Законът в сегашния вид дава опция за пояснение на избрани правила в светлина, която опонира на обичайните полезности и визиите за действието и смисъла на фамилията като съществена единица на обществото. Семейството като цялост от майка, татко и техните деца, както и неговото действие по обезпечаването на здрава среда за развъждане, образование и обучение на децата би трябвало да е водещо при формулирането и използването на всички закони в Република България.

Законът за обществените услуги и измененията, които той постанова в Закона за протекция на детето и Семейния кодекс, слагат основателни въпроси точно свързани с устоите на фамилията и неговата роля при развъждането на децата. Ето за какво този спомагателен интервал е необходим, с цел да може на всички въпроси, които са зародили, да се даде решение и отговор. С предлаганото изменение се цели да се даде опция на всички, които ще попаднат в обсега на закона да изразят мнението си и да се реализира мечтаният резултат.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР