ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Ескалиращият конфликт в Мианмар и най-тежкото

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Ескалиращият конфликт в Мианмар и най-тежкото
Коментари Харесай

Най-тежкото насилие в Мианмар от военното превземане на властта засилва кризата, казва ООН

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Ескалиращият спор в Мианмар и най-тежкото принуждение от военното завладяване на властта през 2021 година оказват опустошително влияние върху човешките права и главните свободи и съществени потребности на милиони хора – както и „ тревожни странични резултати “ в района, обявиха чиновници на Организация на обединените нации в четвъртък. жертвите не престават да порастват ” на фона на известия за безразборни бомбардировки от въоръжените сили на Мианмар и артилерийски обстрел от разнообразни страни.

Въоръженият спор в цялата страна в Мианма стартира, откакто армията смъкна определеното държавно управление на Аун Сан Су Чи през февруари 2021 година и потисна необятно публикувани ненасилствени митинги, които търсеха връщане към демократично ръководство.

Хиляди младежи избягаха в джунглите и планините в отдалечени гранични региони вследствие на потискането на военните и направиха обща идея с етническите партизански сили в битка- закалени от десетилетия борби с армията в гонене на автономност.

Въпрек...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР