Обърни се към себе си, отвори душата, сърцето и сетивата

...
Обърни се към себе си, отвори душата, сърцето и сетивата
Коментари Харесай

Обърни се към себе си – за да се обърнеш към живота!

Обърни се към себе си, отвори душата, сърцето и сетивата си за живота! Как ли? Просто живей и бъди благополучен. Просто се радвай на всеки залез и изгрев, на смеха на децата, на хубостта на цветето или пък на влюбените. Има толкоз доста, за което да бъдем признателни и толкоз доста, за което да сме щастливи – единствено да си отворим очите и да го забележим. Живеем обхванати от предмети, от материални облаги и желания, от възприятие за малоценност и неуспех. Бързаме, блъскаме се в една и съща стена и още веднъж повтаряме това всеки един ден още веднъж и още веднъж. Къде сме, за какво сме живи и какво сме дали на света – това са прекомерно отнесени въпроси през днешния ден! Ние просто сме едни потребители. Консумираме обич, консумираме боязън, горест, болежка, наслада, религия. Просто консумираме и не влагаме смисъл. Сякаш нищо и никой няма същински смисъл, а просто се случва. Обърни се към себе си и се запитай – кой съм аз, какво желая и какво имам да дам?

Попитай се тези три неща без боязън, без изгода, без посока и без обвиняване. Само, когато си отговориш самичък пред себе си на тези неща, единствено и само тогава ще се обърнеш към същинския живот, с цел да го живееш в действителност.

Живота ни е даден безплатно, само че не се живее на заем. Само и само ние сме отговорни за това, което ни се случва и което викаме на прага си. Не бъдете потребители, бъдете даващи! Давайте усмивки, давайте благополучие, давайте любов, давайте вяра. Давайте всичко това, без някой да го търси от вас или да го желае. Давайте поради самото предоставяне и удовлетворението от това.

Обърни се към себе си, когато си самичък, когато си благополучен, когато страдаш, когато си на дъното на пъкала, когато се страхуваш и съмняваш, когато чувстваш празнина. Винаги надълбоко в теб е решението, което търсиш и тлее огъня, който искаш да видиш. Просто го потърси, обърни се с отворени прегръдки към живота и го приеми. Просто живей, ей по този начин на инат на себе си, предразсъдъците си, препоръките на близките и тяхното отрицание. Живей на най-много и раздавай на най-много. Не търси компенсация или признателност. Тя сама ще пристигна при теб, когато е пристигнало времето за това. Когато си най-безпътен и злополучен, когато болката те смазва или щастието те окрилява, когато светлината те ослепява или тъмнината те завладява – просто се обърни към себе си, към човешкото в теб, към мощни си дух и горещото си сърце! Обърни се към себе си дребосъче и бъди пълностоен и благополучен!

 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР